Navigatie overslaan
Kies je cursus

Muziek op Schoot (peuter)

2,5-4 jaar

Muziek op Schoot staat voor de intimiteit tussen (groot)ouder en kind. Samen (schoot)spelletjes doen, zingen, spelen en muziek maken.

Muziek op Schoot (peuter)

Is je kindje wat jonger? Kies dan Muziek op Schoot voor baby's of dreumesen.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
12 sep 2024 11:00 - 12:00 Donderdag Akkerstraat 99 68,- Inschrijven
14 nov 2024 11:00 - 12:00 Donderdag Akkerstraat 99 68,- Inschrijven
30 jan 2025 11:00 - 12:00 Donderdag Akkerstraat 99 68,- Inschrijven
03 apr 2025 11:00 - 12:00 Donderdag Akkerstraat 99 68,- Inschrijven

In de les zullen enkele liedjes je bekend voorkomen en daarnaast leer je ook veel nieuwe liedjes en krijg je inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan. We maken muziek met instrumenten die bij de leeftijd van je kind passen, denk bijvoorbeeld aan schudeitjes, klankstaven of trommeltjes. Ook gebruiken we spelmateriaal zoals badeendjes, blokjes of danssjaaltjes en het spelletje kiekeboe is van alle tijden! De les is erg afwisselend, we gaan natuurlijk ook lekker bewegen of soms even rustig luisteren naar muziek.

Al spelenderwijs wordt tijdens de les op professionele wijze de muzikale basis gelegd: het kind ervaart muziek in al zijn soorten, namelijk door zelf muziek te maken, door op muziek gedragen te worden, zelf te bewegen of door gewoon te luisteren. De band met je kind, het van elkaar genieten en samen spelen, staat voorop.

Het eerste kwartier is er tijd om je in alle rust te installeren samen met je kleintje. De les zelf duurt ongeveer 40 minuten. Na afloop van iedere les ontvang je bladmuziek, zodat je de liedjes en versjes thuis kan herhalen.

Docenten

Docenten: Rie-jetske Komen-Meinema

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 18-99jr
 • Workshop
 • Tip!

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 19-99jr

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

Klarinet

Wil je klarinet leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een van onze bands, orkesten of ensembles.

 • 12-13jr

Route Uitdagen

In deze route word je uitgedaagd om te maken! Je gaat improviseren en aan de slag met film en performance theater. We sluiten af met het maken van een voorstelling.

 • 13-18jr
 • Workshop

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan een theaterweekend!

 • 16-99jr

Djembé

Ieder een eigen drum, samen in een ritme! Ervaar de kracht en energie die vrijkomt als we samen djembé spelen.

 • 7-10jr

Ontdek je Instrument

Wil je graag muziek maken en ontdekken welk instrument bij je past? Doe mee met Ontdek je Instrument!

Dwarsfluit

Wil je dwarsfluit leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in bijvoorbeeld ons dwarsfluitensemble of een popband.

 • 16-20jr

Route Acteren en Maken

Ben jij nieuwsgierig en hou je van toneelspelen? Doe mee en maak een voorstelling die je voor publiek speelt in de Stadsschouwburg!

 • 16-23jr

Route Oog voor detail

Deze cursus is gericht op jongeren en jongvolwassenen met autisme of een diagnose die je neurodivergent kunt noemen.

 • 21-99jr

Maak je eigen solo

Draag jij een verhaal bij je dat je wilt vertalen naar theater? Maak dan je eigen solo!

 • 4-7jr

Muziekshow

Samen zingen, dansen op muziek en liedjes maken over alle dingen die zomaar gebeuren!