Navigatie overslaan
Kies je cursus

Baglama

Wil je bağlama leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een orkest of ensemble.

Baglama

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
In overleg In overleg In overleg Akkerstraat 99 v.a. 420,- Inschrijven

De bağlama, ook wel bekend als de saz, is een traditioneel snaarinstrument uit Turkije. Het wordt vaak gebruikt in Turkse muziekgenres, zoals ‘fasıl’ en ‘türkü’.

Met zijn kenmerkende drie dubbele snaren, die worden bespeeld met een plectrum genaamd ‘mızrap’, biedt de bağlama een uniek geluid dat zowel melodieus als ritmisch kan zijn. Hierdoor is het een veelzijdig en geliefd instrument, dat solistisch kan schitteren maar ook vaak andere muziekinstrumenten en zang begeleidt.

Tijdens de lessen leer je het instrument bespelen en de technische vaardigheden, maar je maakt ook kennis met de culturele context en tradities waarbinnen dit instrument een belangrijke rol speelt.

Benieuwd of bağlama les iets voor je is? Schrijf je in en probeer het uit! Na je eerste les heb je 3 dagen de tijd om je inschrijving kosteloos te annuleren. Heb je (nog) geen eigen instrument? Dan kun je bij ons een bağlama huren.

Docenten

Docenten: Docent nog te plannen

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 21-99jr
 • Workshop

Repertoireklas zang

Wil jij werken aan je interpretatie en voordracht van je zang? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg twee lessen van enthousiaste en ervaren docenten.

Basgitaar

Wil je basgitaar leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een van de popbands.

 • 16-99jr

Blokfluitensemble Notenhout (gevorderden)

Blokfluitensemble Notenhout is een gevorderd ensemble voor iedereen vanaf 16 jaar.

 • 12-99jr

Accordeonorkest (gevorderden)

Accordeonorkest Arcade is een orkest voor gevorderde accordeonisten vanaf 12 jaar.

 • 15-99jr

Songwriting

Droom jij ervan om je eigen songs te schrijven? Heb je last van een writer's block? Een stapel ideeën maar maak je nooit wat af? Volg dan Songwriting bij VRIJDAG!

 • 15-99jr

Spoken word: Je stem als instrument

Ontdek hoe je eigen stem klinkt en hoe je deze kan veranderen in een instrument!

 • 21-99jr

Stemvorming

In de cursus stemvorming maak je in een kleine groep, op een speelse manier kennis met zingen. Ontdek hoe je makkelijker en dus met meer plezier kunt zingen!

Harp

Wil je harp leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een van onze orkesten, bands of ensembles.

 • 14-99jr

Superstars

Superstars is een bandje voor het speciaal onderwijs. Iedereen kan meedoen en alle instrumenten zijn welkom!

 • 16-99jr

Global Music Here & Now Band (wereldmuziek)

Deze band speelt topstukken uit het wereldmenu. Bijna alle instrumenten zijn welkom, maar het is wenselijk dat je enigszins je instrument beheerst en noten kunt lezen.

 • 14-99jr

Jazz Theory

Jazz Theory is muziektheorie en gehoortraining voor iedereen vanaf 16 jaar. Geschikt voor elk instrument!

 • 2,5-4jr

Muziek op Schoot (peuter)

Muziek op Schoot staat voor de intimiteit tussen (groot)ouder en kind. Samen (schoot)spelletjes doen, zingen, spelen en muziek maken.