Navigatie overslaan
Kies je cursus
Rob van der Hoeven

Rob van der Hoeven is docent meubelmaken bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Rob? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Rob van der Hoeven

Meubelmaken

Over Rob

Naast dat Rob van der Hoeven zelf erg blij wordt van dingen maken, raakt hij ook enthousiast van het enthousiasme van andere mensen. Rob stimuleert zijn cursisten zowel op technisch vlak als op het gebied van vormgeving en daagt ze uit om verder te kijken. Hij streeft naar een groepsdynamiek waarin een uitwisseling ontstaat van individuele ideeën. Om te laten zien dat bijna elk idee de moeite waard is om te onderzoeken en uit te werken.

Opleiding en meer

Rob volgde de opleidingen MBO Bouwkunde en HBO Vormgeving Ruimtelijk Ontwerp en Interieurarchitectuur. De disciplines meubelmaken en ruimtelijke objecten ontwerpen sluiten voor hem heel goed op elkaar aan.

Favorieten/inspiratie

Rob haalt veel inspiratie uit een boek met ontwerpen van Gerrit Rietveld en de daarbij behorende werktekeningen. Het geeft een goed beeld van de wijze waarop Gerrit Rietveld werkte als ontwerper, met relatief eenvoudige materialen en technieken.

Het leukst aan lesgeven vind ik het enthousiasmeren en stimuleren van cursisten, zowel op technisch vlak als op het gebied van vormgeving.

Rob van der Hoeven