Navigatie overslaan
Kies je cursus
Susan van Straten

Susan van Straten is keramiekdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Susan? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Susan van Straten

Keramiek

Over Susan

Wat Susan van Straten leuk vindt aan lesgeven is dat ze haar passie voor kunst en ambacht kan delen, zowel met haar cursisten als met collega’s. Iets moois maken wat er nog niet was is fantastisch en dat enthousiasme brengt ze graag over. Ze geeft haar cursisten veel persoonlijke aandacht en begeleidt ze om steeds een stap verder te komen in hun werk. Er heerst een fijne ontspannen sfeer in haar lessen. Ze vindt het belangrijk om te blijven vernieuwen en verdiepen, daarom organiseert ze tijdens haar cursussen ook vaak een excursie naar een expositie of een masterclass van een andere kunstenaar.

Opleiding en meer

Susan volgde de Ambachtelijke opleiding Keramische Technieken in Gouda en een didactische bijscholing voor beeldend kunstenaars in Amsterdam. Naast haar werk bij VRIJDAG geeft ze een keramiekcursus bij Beeldrijk in Assen en verzorgt ze basislessen voor studenten van Minerva. Ook geeft ze diverse keramiek workshops, zoals werken met zilverklei, draaien op de draaischijf en het maken van draadfiguren. Als beeldend kunstenaar maakt ze werk in opdracht.

Favorieten/inspiratie

Kunstenaars, designers en keramisten die haar inspireren zijn Anish Kapoor, Andy Goldworthy, Marlene Dumas, Hella Jongerius, Tony Cragg en Tjok Dessauvage. Ook bewondert ze Daan Roosegaarde, om zijn veelzijdigheid; pionier én uitvinder én kunstenaar. Ze gaat graag naar de Dutch Design Week en naar Oerol.

In het lesgeven kan ik trots worden wanneer er in het lokaal een fijne werksfeer heerst, cursisten elkaar helpen en een cursist vol verbazing en verwondering kan kijken naar een eigen werkstuk of dat van iemand anders.

Susan van Straten