Navigatie overslaan
Kies je cursus
Yasmin Hasan

Yasmin Hasan is docent van het Kinderatelier bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Yasmin? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Yasmin Hasan

Kinderwerkplaats

Over Yasmin

Yasmin viel voor het kunstvak, omdat ze hiermee haar passie en creativiteit kan overbrengen op kinderen. Het leukste aan lesgeven vindt ze het enthousiasmeren van de kinderen. Daarnaast vindt ze het belangrijk dat kinderen zelf keuzes kunnen maken en zo hun eigen interesses en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ze hecht daarbij veel waarde aan het creëren van ruimte voor leerlingen om te experimenteren, te reflecteren en een kunstwerk te maken dat voortkomt uit hun eigen creativiteit.

Yasmin heeft een open, positieve en betrokken houding en dat vormt de basis van haar benadering van leerlingen. Ze weet hen gemakkelijk te boeien en te motiveren voor het kunstvak. Op deze manier ontdekken ze samen snel nieuwe dingen!

Trots op!

Yasmin komt uit een familie van docenten. Van hen heeft ze het docentschap waarschijnlijk overgenomen. Yasmin is daarom ook blij dat ze het kunstvak aan haar docentschap (haar twee passies) heeft kunnen verbinden, mede dankzij de invloed van haar familie.

Favorieten

De abstracte kunstwerken van Franz Kline en Helen Frankenthaler inspireren Yasmin. Ook kijkt, schrijft en maakt ze graag films. Greta Gerwig, Agnes Varda, Norbert ter Hall en Eric Rohmer zijn hierbij grote inspiratie bronnen. Verder luistert Yasmin de hele dag door naar muziek van onder andere Spinvis, Eefje de Visser, Khruangbin en Tame Impala. Ze houdt daarnaast ook heel erg van naar theater gaan en theater maken.

Ik hecht veel waarde aan het creëren van ruimte voor leerlingen om te experimenteren, te reflecteren en een kunstwerk te maken dat voortkomt uit hun eigen creativiteit.

Yasmin Hasan