Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Tromboneles

Wil je trombone leren spelen? Of met je trombone samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem tromboneles bij VRIJDAG! Bekijk onze trombonelessen of meld je aan voor een gratis proefles.

Tromboneles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De trombone ziet eruit als een grote trompet en herken je aan de lange schuif. Als bijna het enige koperen blaasinstrument kan de trombone iets bijzonders, namelijk schitterende glijdende tonen maken (glissando). Dat doe je door de schuif van de ene naar de andere positie te duwen of te trekken, zonder dat je stopt met blazen. Hiermee verkort of verleng je de buislengte, waarmee de toonhoogte verandert. Mede daardoor is de trombone geschikt voor heel veel muziekstijlen. Het instrument voelt zich dan ook overal thuis; in de jazz en pop, maar ook in de klassieke muziek, een fanfare of harmonie orkest.

Bij VRIJDAG kun je tromboneles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar trombone meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het trombone spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn trombone lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele tromboneles of wilt spelen in een jazzcombo; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je trombone aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen trombone? Dan kun je er eentje bij ons huren. En in overleg kun je vrijblijvend een gratis proefles proberen. Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze tromboneles in Groningen?

Tromboneles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je tromboneles volgen als er thuis een krappe beurs is.