Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Jazzcombo

14-99 jaar

In een jazzcombo leer je samen stukken spelen, maar vooral improviseren. Want iedereen kan improviseren!

In de jazzcombo's is op dit moment alleen nog ruimte voor blaasinstrumenten.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
11 sep. 2023 In overleg In overleg Sint Jansstraat 7 Gegeven door: Bert van Erk, Diederik Idema, Sjoerd Visser, Tonke Suithoff v.a. 180,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

Jazz is een breed begrip, kijk bijvoorbeeld naar het North Sea Jazz Festival: naast de gevestigde jazz-artiesten zie je steeds meer artiesten uit de popmuziek die hun inspiratie putten uit de jazz, rhythm and blues en soul. Hou jij van jazzmuziek en bespeel je een instrument? Schrijf je in voor een van de jazzcombo's. Je hoeft nog niet goed te kunnen spelen of notenlezen. Iedereen kan meedoen!

In een jazzcombo van VRIJDAG komen verschillende jazz en aanverwante stijlen aan bod, zoals blues en latin. Het repertoire wordt aangepast aan het niveau en de aard van de groep van het moment. Er wordt veel aandacht besteed aan muzikale aspecten als dynamiek, tempo, timing en harmonie, maar je leert ook naar elkaar luisteren en met elkaar communiceren via de muziek.

Steeds meer klinkt de groep als een echte jazzband, waarmee je ook gaat optreden. In het voorjaar zijn er meerdere optredens buiten de deur; zo staan we op Swingin' Groningen, treden we op in Oldenburg en spelen we samen met het Prins Claus Conservatorium. Aan het eind van een jaar heb je genoeg bagage opgedaan om op een jamsessie of zelfs in een combo of band te kunnen spelen!

Indeling jazzcombo's

Elk instrument is welkom, maar voor sommige instrumenten is het aantal deelnemers om praktische redenen beperkt (bijvoorbeeld drums). Je kunt het instrument dat je bespeelt opgeven bij de opmerkingen tijdens het inschrijven. De indeling van een combo wordt vervolgens gemaakt op basis van niveau en de samenstelling van instrumenten. Benieuwd of het iets voor je is? Schrijf je in en probeer het uit! Na je eerste les heb je 3 dagen de tijd om je inschrijving kosteloos te annuleren.

Cursisten van de jazzcombo's kunnen zich ook inschrijven voor Jazz Theory waar het geleerde direct toepasbaar is in je combo.

Jazz bij VRIJDAG

VRIJDAG heeft een van de grootste amateur jazz-afdelingen van Nederland. Ben jij een jazzliefhebber en wil je samenspelen, improviseren, jammen en masterclasses volgen? Bij ons kan het allemaal! Kijk bij onze jazzactiviteiten in Groningen.

Docenten

Docenten: Diederik Idema, Bert van Erk, Sjoerd Visser, Tonke Suithoff

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Trombone

Wil je trombone leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in onze Big Band, een orkest, een popband of jazzensemble.

Ukelele

Wil je ukelele leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een van onze popbands of jazzensembles.

  • 50-99jr

050+ koor

Ben je 50 jaar of ouder en hou je van zingen? Zing mee met het 050+ koor! Zangervaring is niet vereist, zin om iets nieuws te proberen wel.

  • 18-99jr

Cello ensemble (gevorderd)

Geniet jij ook zo van het spelen van een mooie melodie, een tussenstem of warme basstem? Speel dan samen met andere cellisten in het ensemble voor gevorderden!

Bariton

Wil je bariton leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in onze Big Band of een popband of jazzensemble of orkest.

Viola da Gamba

Wil je viola da gamba leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een van onze ensembles of orkesten.

  • 8-99jr

Houtblazersband Happy Noise

Ben jij net begonnen op een houtblaasinstrument en toe aan een leuke uitdaging? Kom dan meespelen met de houtblazersband Happy Noise!

  • 7-12jr

Muziek Talent (kinderen)

Samen componeren, improviseren, je eigen songs schrijven en spelen in een band!

Kornet

Wil je kornet leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les op een leuke en gedegen manier en als je wilt kun je meespelen in een van onze bands, orkesten of ensembles.

  • 12-21jr

Muziek Talent (jongeren)

Samen componeren, improviseren, je eigen songs schrijven en spelen in een band!

  • 11-99jr

Gitaarensemble (licht gevorderden)

Speel je al een tijdje gitaar en wil je er meer uitdaging? Dan is het gitaarensemble iets voor jou!

Saxofoon

Wil je saxofoon leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in ons saxofoonorkest of een pop- of jazzband.