Navigatie overslaan
Kies je cursus

Jazzcombo

14-99 jaar

In een jazzcombo leer je samen stukken spelen, maar vooral improviseren. Want iedereen kan improviseren!

Jazzcombo

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
11 sep 2023 In overleg In overleg Sint Jansstraat 7 v.a. 189,- Instromen

Jazz is een breed begrip, kijk bijvoorbeeld naar het North Sea Jazz Festival: naast de gevestigde jazz-artiesten zie je steeds meer artiesten uit de popmuziek die hun inspiratie putten uit de jazz, rhythm and blues en soul. Hou jij van jazzmuziek en bespeel je een instrument? Schrijf je in voor een van de jazzcombo's. Je hoeft nog niet goed te kunnen spelen of notenlezen. Iedereen kan meedoen!

In een jazzcombo van VRIJDAG komen verschillende jazz en aanverwante stijlen aan bod, zoals blues en latin. Het repertoire wordt aangepast aan het niveau en de aard van de groep van het moment. Er wordt veel aandacht besteed aan muzikale aspecten als dynamiek, tempo, timing en harmonie, maar je leert ook naar elkaar luisteren en met elkaar communiceren via de muziek.

Steeds meer klinkt de groep als een echte jazzband, waarmee je ook gaat optreden. In het voorjaar zijn er meerdere optredens buiten de deur; zo staan we op Swingin' Groningen, treden we op in Oldenburg en spelen we samen met het Prins Claus Conservatorium. Aan het eind van een jaar heb je genoeg bagage opgedaan om op een jamsessie of zelfs in een combo of band te kunnen spelen!

Indeling jazzcombo's

Elk instrument is welkom, maar voor sommige instrumenten is het aantal deelnemers om praktische redenen beperkt (bijvoorbeeld drums). Je kunt het instrument dat je bespeelt opgeven bij de opmerkingen tijdens het inschrijven. De indeling van een combo wordt vervolgens gemaakt op basis van niveau en de samenstelling van instrumenten. In overleg wordt je dan geplaatst in een van de combo's op maandag- of woensdagavond.

Benieuwd of het iets voor je is? Schrijf je in en probeer het uit! Na je eerste les heb je 3 dagen de tijd om je inschrijving kosteloos te annuleren.

Cursisten van de jazzcombo's kunnen zich ook inschrijven voor Jazz Theory waar het geleerde direct toepasbaar is in je combo.

Jazz bij VRIJDAG

VRIJDAG heeft een van de grootste amateur jazz-afdelingen van Nederland. Ben jij een jazzliefhebber en wil je samenspelen, improviseren, jammen en masterclasses volgen? Bij ons kan het allemaal! Kijk bij onze jazzactiviteiten in Groningen.

Docenten

Docenten: Diederik Idema, Bert van Erk, Sjoerd Visser, Tonke Suithoff

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.