Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Kies je cursus

Jazz

14-99 jaar

In het Jazzcombo leer je samen stukken spelen, maar vooral ook improviseren. Iedereen mag meedoen en elk instrument is welkom.

Startdatum Tijd Dag Locatie Aantal lessen Prijs  
In overleg In overleg In overleg Sint Jansstraat 7 1 0,- Proefles
01 sep. 2022 18:30 - 20:00 Donderdag Sint Jansstraat 7 36 v.a. 180,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

Jazz is een breed begrip. Kijk bijvoorbeeld naar het North Sea Jazzfestival: naast de gevestigde jazz-artiesten zie je steeds meer artiesten uit de popmuziek die hun inspiratie putten uit de jazz, rhythm and blues en soul.

Hou jij van jazzmuziek en bespeel je een instrument? Schrijf je dan in voor het Jazzcombo bij VRIJDAG. Deze combo speelt naast jazz standards daarom ook moderner werk. We hebben meerdere optredens per jaar, onder andere tijdens het maandelijkse Swingcafé van VRIJDAG.

Iedereen mag meedoen en elk instrument is welkom. Wel dien je je instrument redelijk te beheersen. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens kijken en luisteren. Nieuwe muzikanten zijn het hele jaar welkom, mits er plaats is. Geef bij de opmerkingen tijdens het inschrijven aan welk instrument je bespeelt.

In verband met de grote belangstelling heeft VRIJDAG verschillende Jazzcombo's. De indeling van een combo wordt gemaakt op basis van niveau en de de samenstelling van instrumenten.

Docenten

Harry van Lier

Basgitaar

Harry van Lier is muziekdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Harry? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 60-99jr

Muzikale workshopdag: Wereldmuziek

Maak kennis met muziek uit alle hoeken van de wereld en zing en musiceer gezellig mee!

 • 60-99jr

Muzikale workshopdag: Orkest beleving

Voor iedereen die het leuk lijkt klassieke muziek te leren spelen is er nu de kans!

 • 21-99jr

Ensemble Diverzz

Samenspelen zonder vaste stijl of dogma's? Speel mee met Ensemble Diverzz! Alle instrumentalisten en zangers vanaf 21 jaar zijn welkom.

 • 15-99jr
 • Uitverkocht

STUDIO 10: introductiecursus productie/mixen/studiotechniek

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je de software en apparatuur gebruikt? Wij helpen je verder!

 • 7-9jr

Introductiecursus gitaar

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus gitaar voor kinderen van 7-9 jaar.

 • 7-11jr

Introductiecursus viool

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus viool voor kinderen van 7-9 jaar.

 • 7-9jr

Introductiecursus piano

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus voor kinderen van 7-9 jaar.

 • 12-99jr

Klarinetensemble

Speel je ongeveer 1 jaar klarinet en lijkt het je leuk om samen met andere klarinettisten muziek te maken? Meld je aan voor het klarinetensemble!

 • 18-99jr
 • Wachtlijst

Strijkersensemble

Meld je aan voor het Strijkersensemble en leer hoe je onderdeel moet zijn van een echt ensemble.

 • 5-7jr

Kinderkoor

Hou je van (samen) zingen? VRIJDAG heeft een koor speciaal voor kinderen! Onder leiding van de enthousiaste zangdocent Anne-Lie Persson zing je bekende en minder bekende kinderliedjes.

 • Uitverkocht

Songwriting gevorderden

Heb je ervaring met songwriting maar last van een writersblock? Een stapel ideeën maar maak je nooit wat af? Toe aan meer input, feedback en nieuwe inspiratie? Schrijf je dan in voor de cursus Songwriting voor gevorderden.

 • 13-16jr

Musical

Zing je thuis de sterren van de hemel? Droom je weg bij het kijken naar een musicalshow? Zou je dat zelf ook graag willen? Dan is deze cursus iets voor jou!