Navigatie overslaan
Kies je cursus
Jazz

Hou jij ook zo van jazzmuziek? Kom dan samenspelen, improviseren en jammen bij VRIJDAG! Volg een cursus of doe gratis mee met de wekelijkse open jazzsessie.

Jazz in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

Groningen heeft een van 's Nederlands grootste jazzscenes. Er zijn weinig muziekscholen met zóveel jazz activiteiten als bij VRIJDAG. Ben jij een jazzliefhebber en wil je samenspelen, improviseren, jammen en masterclasses volgen? Bij ons kan het allemaal! Elke maandagavond staat het huis van de amateurkunst volledig in het teken van jazz met de Jazz Train: een aaneenschakeling van jazzbands, jazzcombo's en open jazzsessies voor alle leeftijden en elk niveau. Een uniek concept in het Noorden!

Daarnaast zijn er binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je aan mee kunt doen. En voor bestaande jazzcombo's bieden we coaching op afspraak. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Bovendien spelen we regelmatig op festivals, zoals Swingin' Groningen en Noorderzon én op onze eigen podia. Ook bezoeken we samen jazzconcerten tegen gereduceerd tarief.

Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Jazz met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook jazz bij ons maken als er thuis een krappe beurs is.