Navigatie overslaan
Kies je cursus

Tijdens deze training ga je aan de slag met verschillende materialen en technieken binnen het gebied van theatermaken. Hoe maak je een verhaal theatraal? Hoe kunnen tekst, geluid, objecten, poppen en misschien wel een oude overheadprojector daar een rol in spelen? Je ervaart wat er ook bij kinderen gebeurt als zij zelf maken en creëren. Je leert thematisch en procesmatig te werken. Door minder resultaatgericht te werken, wordt de vrijheid en creativiteit gestimuleerd en is er ruimte voor de inbreng van de kinderen.

Het traject bestaat uit twee trainingen en een set bijbehorende leskaarten voor in de klas. Ook krijg je twee uren aan coaching van een theaterdocent van VRIJDAG. De leskaarten geven een frisse en verdiepende invulling op hoe je met je groep met theatermaken aan de slag kunt. De leskaarten zorgen voor inspiratie en geven concrete handvaten om te gaan maken en experimenteren. De leskaarten kunnen in alle groepen worden gebruikt. Leerlingen uit de bovenbouw kunnen zelfstandig met de kaarten aan de slag en de leerkracht begeleidt de onder- en middenbouw.

Docenten

Erin Stel

Maartje Ghijsen

Met Maartje Ghijsen bouw je aan kunstprojecten bij jou op school. Samen kijk je naar wat er nodig is en ga je opzoek naar nieuwe mogelijkheden. Maartje schuwt het experiment niet en is opzoek naar verdieping en verankering binnen het curriculum.

Samen aan de slag?