Kinderatelier op zaterdag 6-8 jaar

Kinderatelier op zaterdag 6-8 jaar

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
06 mrt 2021 09:45 - 11:45 zaterdag Walstraat 34 16 192,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

Voor nieuwsgierige kinderen van 6 tot en met 8 jaar die van alles willen uitproberen! Je krijgt spannende opdrachten waarbij je fijn mag experimenteren en ontdekken. Je werkt met allerlei materialen: hout, verf en klei, maar ook met takken, stenen of schelpen. Je leert over kunstenaars en kunst in verschillende culturen. Af en toe maken we een tentoonstelling, zodat iedereen jullie werk kan bewonderen.

Anja Lofvers

Docent Kinderwerkplaats

Kijken door de ogen van een kind

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik wil bereiken dat kinderen al op jonge leeftijd iets mee krijgen van kunst. Dat ze geïnspireerd bezig zijn, hun creativiteit kunnen ontplooien, verschillende technieken leren of samen aan iets kunnen bouwen. Ik vind het mooi als je de concentratie ziet van kinderen, dat ze er plezier aan beleven en verwonderd zijn. Dat de kinderen iets maken waar ze echt trots op zijn. Kinderen vinden het leuk dat ze meer aandacht krijgen dan op school en dat ze nieuwe dingen ontdekken waar ze zelf niet zo snel op zouden komen. We werken steeds weer met andere materialen en daardoor krijgen ze ruimte voor eigen ideeën.

Trots op!

Ik ben trots op verschillende projecten die ik heb uitgevoerd met kinderen, bijvoorbeeld de buitenprojecten waar kinderen op ontdekkingstocht gaan en ze in de Prinsentuin gaan tekenen, of de ‘Vogelboom’, een groot gezamenlijk schilderij waarin kinderen hun eigen geschilderde vogels plakken. Een mooi vrolijk geheel waarin alle vogels anders zijn en ieder kind iets van zichzelf herkent. Geweldig om te doen is ook ‘Christo verpakt’, waarbij kinderen net als kunstenaar Christo allerlei voorwerpen gaan verpakken. Tafels, krukjes, alles wordt gestapeld, samengevoegd en verpakt in grote rollen papier, met draad en tape. Vervolgens kijken we naar de vorm, herken je nog wat het is, of wordt het een ander ding.

Favorieten

Ik kan door veel verschillende kunstenaars, muzikanten, theater- en filmmakers en geraakt worden. Een aantal favorieten van me zijn schilder en illustrator Wim Hofman, schrijver en illustrator Ted van Lieshout, regisseur Alex van Warmerdam, de muziek van Tom Waits, vanwege de teksten en omdat het zo fijn is om naar hem te luisteren tijdens het schilderen, en de theatervoorstellingen met animaties van Hotel Modern, mooi op de vierkante centimeter.

Opleiding

Kunstacademie ABK Minerva, BIK-opleiding, Masteropleiding Kunsteducatie.

Meer

In Het Paleis heb ik een geweldig atelier en daar schilder ik voornamelijk in acryl en gemengde technieken en geef ik ook workshops. Als BIK’er geef ik kunstprojecten voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs, maar ook buitenschools en op festivals.

https://www.anjalofvers.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld