Klarinet

Klarinet

INSCHRIJVEN

Liever eerst even proberen? Mail naar doen@bijvrijdag.nl voor een proefles!

Geniet van de warme klank van dit blaasinstrument! De klarinet kan zowel droevig als vrolijk klinken en houdt van allerlei soorten muziek; pop, rock, jazz en klassiek Je kunt er fluisterzacht op spelen en ook heel hard. De klarinetfamilie bestaat uit zeven leden, de kleinste is de sopranino, de grootste de contrabasklarinet. Als je begint met muziekles speel je op de bes-klarinet. Het is een holle houten pijp met gaten, waarvan sommige met de vingers en anderen met kleppen worden afgedekt. Je blaast op een mondstuk met een enkel riet. Wil je dit instrument leren bespelen? Kom dan naar VRIJDAG!  

De dagen en tijden waarop je les krijgt stem je af met je docent. 

Julius Jonker

klarinet

Docent Klarinet

Lesgeven bij VRIJDAG

Het geeft een goed gevoel als je weet dat de leerlingen iets kunnen wat ze voor de les nog niet konden, en dat de weg daar naartoe leuk was!

Trots op!

Mijn afstudeerproject voor Docent Muziek. Hierbij heb ik kleuters tekeningen laten maken en vwo-4 leerlingen hier muziek bij laten maken. Dit - in combinatie met een zelf geschreven verhaal - is weer uitgevoerd voor diezelfde kleuters op de basisschool.

Favorieten

Chet Baker, Louis Buskens (docent PCC), Mac DeMarco

Opleiding

Docent Muziek & CMS, Prins Claus Conservatorium

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld