Open Jazzcombo 14-99 jaar (maandagavond)

Open Jazzcombo 14-99 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2021 17.15 - 18.45 maandag Sint Jansstraat 7 36 180,00 300,00

​Liever eerst even proberen? Mail naar doen@bijvrijdag.nl voor een proefles!​

Iedereen kan improviseren! In het jazzcombo leer je samen stukken spelen, maar vooral ook improviseren. Steeds meer klinkt de groep als een echte jazzband, waarmee je ook gaat optreden! In het voorjaar zijn er meerdere optredens buiten de deur; zo staan we op Swingin' Groningen, treden we op in Oldenburg en spelen we samen met het Prins Claus Conservatorium.

Je hoeft nog niet goed te kunnen spelen of notenlezen. Iedereen mag meedoen en elk instrument is welkom (voor sommige instrumenten is het aantal deelnemers om praktische redenen beperkt, bijvoorbeeld drums). 

Verschillende jazz- en aanverwante stijlen zoals blues en latin komen aan bod. Het repertoire wordt aangepast aan het niveau en de aard van de groep van het moment. Er wordt veel aandacht besteed aan muzikale aspecten als dynamiek, tempo, timing en harmonie, maar je leert ook naar elkaar luisteren en met elkaar communiceren via de muziek. Aan het eind van een jaar heb je genoeg bagage opgedaan om op een jamsessie of zelfs in een combo of band te kunnen spelen.

Doe je mee? Geef dan bij het inschrijven op welk instrument je bespeelt.

Winfred Buma

Bert van Erk

contrabas

Diederik Idema

piano

Winfred Buma brengt graag mensen samen. In zijn Jazzensembles gaat het hem er vooral om dat 'alle neuzen dezelfde kant op wijzen'. Hij probeert zijn cursisten gereedschap te laten ontwikkelen waarmee ze bewuster en vanuit meer zelfstandigheid kunnen musiceren.

Meer weten over Winfred en de cursussen die hij geeft?

Als je aan Bert van Erk denkt, denk je aan Jazz. En aan de contrabas. Bij VRIJDAG begeleidt hij de jamsessies en combo’s en is hij bandcoach van de Global Music Here & Now Band.

Meer weten over Bert en de cursussen die hij geeft?

Diederik Idema houdt van het persoonlijke contact met zijn leerlingen, om hun drive te leren kennen en daarop in te spelen. Hoewel hij als docent niet snel tevreden is, vindt hij het altijd prachtig als een leerling geniet van muziek maken en zijn of haar eigen spel.

Meer weten over Diederik en de cursussen die hij geeft?

Volwassenen (prijs per seizoen)

Kinderen en jongeren (prijs per seizoen)

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld