Open Jazzcombo 14-99 jaar (maandagmiddag)

Open Jazzcombo 14-99 jaar (maandagavond)

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 sep 2021 20:15 - 21:45 maandag Sint Jansstraat 7 36 180,00 300,00

Iedereen kan improviseren! In het jazzcombo leer je samen stukken spelen, maar vooral ook improviseren. Steeds meer klinkt de groep als een echte jazzband, waarmee je ook gaat optreden! In het voorjaar zijn er meerdere optredens buiten de deur; zo staan we op Swingin' Groningen, treden we op in Oldenburg en spelen we samen met het Prins Claus Conservatorium.

Je hoeft nog niet goed te kunnen spelen of notenlezen. Iedereen mag meedoen en elk instrument is welkom (voor sommige instrumenten is het aantal deelnemers om praktische redenen beperkt, bijvoorbeeld drums). 

Verschillende jazz- en aanverwante stijlen zoals blues en latin komen aan bod. Het repertoire wordt aangepast aan het niveau en de aard van de groep van het moment. Er wordt veel aandacht besteed aan muzikale aspecten als dynamiek, tempo, timing en harmonie, maar je leert ook naar elkaar luisteren en met elkaar communiceren via de muziek. Aan het eind van een jaar heb je genoeg bagage opgedaan om op een jamsessie of zelfs in een combo of band te kunnen spelen.

Doe je mee? Geef dan bij het inschrijven op welk instrument je bespeelt.

Winfred Buma

Bert van Erk

contrabas

Diederik Idema

piano

Workshopleider Jazzensemble

Lesgeven bij VRIJDAG

VRIJDAG is een frisse dynamische muziekschool. Na afloop van een cursus ben ik tevreden als mijn cursisten enthousiast zijn, als ze iets hebben geleerd over jazz, improvisatie en samenspelen en als de groep als geheel weer meer als een band klinkt!

Trots op!

Als uitvoerend musicus: als er door (onder andere mijn toedoen) iets moois te beleven valt. Als docent: wanneer de cursist gegrepen wordt en geïnspireerd raakt.

Favorieten

Als jazzgitarist heb ik veel helden als inspiratiebron. Als ik 1 zou moeten kiezen (heel moeilijk trouwens): Jimmy Raney.

Opleiding

Hilversums Conservatorium gitaar jazz.

Meer

Ik ben ook docent aan het Prins Claus Conservatorium.

Sessieleider Open Jazz Session

Lesgeven bij VRIJDAG

Het plezier van samen muziek maken delen.

Trots op!

Ik ben huisbassist van de maandelijkse concertserie van de SJIG (St.Jazz in Groningen), telkens weer een gastmuzikant presenteren.

Favorieten

Duke Ellington en Charles Mingus zijn mijn grootste voorbeelden als orkestleider en componist.

Opleiding

Conservatorium Amsterdam

https://www.bertvanerk.nl/

Docent Piano lichte muziek

"Let's swing!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Telkens weer kennismaken met nieuwe leerlingen, de persoonlijke contacten, iemands persoonlijke drive leren kennen en daarop inspelen. Dat vind ik erg leuk naast de samenwerking met collega’s. Snel tevreden ben ik niet, maar als een leerlingen geniet van muziek maken en zijn eigen spel dan is dat prachtig. En dat is niet aan niveau gebonden!

Trots op!

Trots ben ik op de keyboardlessen en schoolconcerten op Vensterscholen en basischolen. Omdat dat voor heel veel jonge kinderen de eerste kennismaking met muziek was en ik mijn eigen beroepservaring erin kwijt kon.

Favorieten

Charlie Parker, omdat hij, naast een briljante componist en saxofonist, een vernieuwer was en aan de wieg heeft gestaan van de bebop. George Duke vanwege zijn veelzijdigheid. Producent, gespeeld in the Mothers of Invention van Frank Zappa et cetera. Johann Sebastian Bach. Omdat hij mij telkens weer diep weet te raken.

Meer

Ik doe veel met muziek: spelen, organiseren en produceren. Actueel is de Groningen-Oldenburg Jazz Express die ik organiseer. Al 25 jaar regel ik de Smederij sessies, elke dinsdag in de Tuinstraat waar ik zelf ook veel samenspeel met docenten en studenten van het Conservatorium. Eigen studio in de Puddingfabriek waar ik opneem en produceer. Voorzitter Stichting Muziek over Groningen die onder ander het Gideon festival organiseerde en nog steeds Groningsch Peil organiseert.

Opleiding

Ik heb mijn muziekopleiding genoten aan het Prins Claus Conservatorium, richting Piano lichte muziek bij Henk Meutgeert. Sindsdien maak ik veel studiereizen naar de Verenigde Staten, met name naar de New Yorkse jazzscene.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld