Peuterswing 1.5 - 4 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
07 sep 2020 09:35 - 10:05 maandag Sint Jansstraat 7 32 256,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Peuters met een ouder of begeleider maken tijdens Peuterswing op een vrolijke manier kennis met allerlei muziekuitingen: de namendans, schootspelletjes, klappen, stampen, springen en dansen in de kring. Ook zijn er knuffels, linten, hoepels en instrumentjes. Doe mee en kom samen swingen en beleven!

Startdata

Het seizoen bestaat uit 32 lessen, onderverdeeld in 4 blokken (dus 8 lessen per blok). Je kunt per blok in- en uitstromen.

  • Blok 1: start 7 september 2020
  • Blok 2: start 9 november 2020
  • Blok 3: start 25 januari 2021 (online)
  • Blok 4: start 29 maart 2021

Liever op een andere dag? Kies hier je cursus!

Al met al vind ik het echt een aanrader. Annelot is dol op zingen, dansen en bewegen en dit sluit echt aan bij haar belevingswereld. Daarnaast is echt even quality-time samen hebben en volop ook genieten ook zo waardevol. Wij gaan morgen weer!

Joelle Doll

piano

Nanda Kievit

routes

Docent Piano klassiek & Piano Suzuki-methode 

"Practice only on the days you eat." - Shinichi Suzuki

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leuke aan lesgeven hier is de goede samenwerking met mijn collega's. Dit maakt me enthousiast en inspireert me iedere dag weer. Zelf ervaar ik het kunnen pianospelen en musiceren met anderen als iets wat bij mij hoort, ik kan er zoveel in kwijt en het is zo'n verrijking voor mijn leven. Dit gun ik al mijn leerlingen ook! 

Trots op!

Ik ben trots op mijn nieuwe concept voor het Sinterklaasconcert van afgelopen jaar. Wat oudere leerlingen gaven een concert met ‘versinterklaaste’ popliedjes. De pepernoten en cadeautjes van twee zeer enthousiaste Pieten maakten het feest compleet. Graag noem ik ook de akoestische popavond die ik jaarlijks in samenwerking met collega-docent Anne-lie Persson organiseer. Afgelopen keer zijn we uitgeweken naar het grotere Prinsentheater, omdat we capaciteit tekort kwamen! En ik ben organisator en initiator van het Groninger Pianofestival, een tweejaarlijks festival voor piano Suzukileerlingen uit het hele land. 

Favorieten

Mijn grote voorbeeld is Shinichi Suzuki. Hem ben ik erg dankbaar voor het ontwikkelen van zijn prachtige Suzuki methode. Mijns inziens de meest natuurlijke manier om een instrument, in mijn geval de piano, te leren spelen. Ik heb veel favoriete muzikanten en muziekstukken. Te veel om daar hier een keuze uit te maken.

Opleiding

Mijn conservatoriumstudie in Groningen heb ik in 2004 afgerond bij Paul Komen, richting piano klassiek met een 8, vakmethodiek en methodiek een 8,5 en met bijzondere lof over mijn onderwijskwaliteiten. In 2002 heb ik dankzij een beurs gestudeerd bij Jørgen Larsen aan het conservatorium in Trondheim. De piano Suzuki opleiding heb ik bij Huub de Leeuw gevolgd. In 2006 heb ik piano Suzuki level 1 & 2 behaald en in 2008 level 3, beide te Brussel onder toezicht van de ESA. 

Meer

Naast mijn baan als pianodocente klassiek/Suzuki bij VRIJDAG werk ik ook als pianodocente klassiek/Suzuki bij het Centrum voor de Kunsten in Deventer.

Docent Muziek & Dans

"Muziek en dans: gewoon doen!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het leuk om hier les te geven omdat het gelegenheid biedt tot samenwerken met collega’s. De ruimtes waar ik les geef zijn mooi en inspirerend. Ik kan veel verschillende muziek- en dansstijlen de revue laten passeren. Ik maak mijn leerlingen graag zo enthousiast voor muziek dat ze hun gene kwijtraken en er helemaal voor gaan. 

Trots op!

Ik ben er trots op dat kinderen vaak weer aan hun ouders vragen wanneer ze weer met me gaan zingen en dansen. Ook is het mooi dat kinderen en hun ouders telkens enthousiast de les verlaten. Ik vind het geweldig om te zien met hoeveel plezier de leerlingen van het speciaal onderwijs met elkaar aan het muziek maken zijn.

Favorieten

Ik heb een brede smaak. Van Arvo Pärt tot de Stranglers (Golden Brown!), ik ben dol op de top 2000! Ook houd ik erg veel van wereldmuziek: Hongaars, Armeens, Bulgaars, Franse musettes, Noord-Afrikaans et cetera. 

Opleiding

Ik studeerde aan de Pedagogische Academie, het Gehrels Instituut en ik volgde de Kaderopleiding Internationale dans. 

Meer

Ik speel met veel plezier viool, met name wereldmuziek.

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld