stemvorming.jpg

Stemvorming 16+

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
21 sep 2018 19:00 - 20:00 vrijdag Sint Jansstraat 7 30 275,00

Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen snuffelen aan het klassiek zingen, om te kijken of het iets voor jou is. In een kleine groep doe je gezamenlijk inzingoefeningen.

Je leert wat over ademhaling en klankvorming. We zingen eenvoudige (meerstemmige) liedjes en canons. In de loop van de cursus ontdek je wat je stemsoort is (sopraan, alt, tenor, bas) en ervaar je hoe het is om te (durven) zingen samen met anderen of misschien wel alleen.

Je kunt je vragen kwijt over je eigen stemmogelijkheden en je kunt je oriënteren of je verder zou willen gaan met zangles of misschien in een koor wilt gaan zingen.

Nana Tchikhinashvili

Docent Zang

"De stem, het puurste instrument!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste aan lesgeven hier is dat ik mijn kennis en ervaring kan delen met andere mensen. Ik ben tevreden als mensen zelf ook het gevoel hebben dat ze heel wat leren. Het is tenslotte de bedoeling om door de cursus die ik geef beter om te kunnen gaan met je stem. Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten en ik vind het mooi om te zien hoe die dan tot bloei kan komen. Als mensen ergens in groeien beginnen ze ook meer plezier te hebben. 

Favorieten

Één van mijn favoriete zangers/zangeressen is Maria Callas, niemand kan haar technisch en emotioneel overtreffen.Ze heeft onbeperkte mogelijkheden met haar stem en heeft bovendien naar mijn mening een goede smaak in het uitvoeren van stukken. Hiernaast vind ik de dirigenten Claudio Abbado en Herbert von Karajan fantastisch. Sommige musici hebben de kracht om je ergens mee naar toe te nemen, door een verhaal te vertellen met hun muziek, en dat zijn deze twee mannen in staat. Wanneer ik naar hun uitvoeringen luister heb ik het idee dat ze me meenemen naar een andere wereld.

Opleiding

Mijn opleiding heb ik gevolgd op het conservatorium in Tbilisi (Georgië). Ik ben daar in verschillende richtingen afgestudeerd, namelijk in piano, zang en koordirectie. Mijn leraren waren: professor Givi Munjishvili, Lia Lomiashvili en Khatja Mirotadze.

Meer

Naast les geven bij VRIJDAG ben ik ook zangeres en heb ik in Georgië en Nederland vele solistische concerten gegeven, daarnaast ook samenwerkingen met onder andere de dirigenten David Del Pino Klinge en Friedemann Riehle. Hiernaast ben ik dirigent van mijn zelf opgerichte kamerkoor ’Moderato Cantabile’ en het ’Byzantijns Mannenkoor Friesland’.

http://www.nanatchikhinashvili.nl/

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld