Tekenen en schilderen 6-9 jaar

Tekenen en schilderen 6-9 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
27 mei 2021 16:00 - 17:30 donderdag Walstraat 34 8 72,00 144,00

Helaas is het onduidelijk wanneer we weer in onze gebouwen cursussen mogen geven. Zodra de overheid toestemming geeft, gaan we weer open. Schrijf je alvast (vrijblijvend) in en je hoort van ons zodra de cursus van start gaat. De betalingsverplichting gaat pas in als de cursus daadwerkelijk start.

Vind je het leuk om te tekenen en schilderen met pastelkrijt, inkten, mooie acrylverf en houtskool? Dan moet je deze cursus kiezen!

Kleuren mengen, je lievelingsdier tekenen, spelen met druktechnieken. Experimenteren, fantaseren en goed kijken, je doet het allemaal samen met Antje en Eline.

Antje Sonnenschein

Eline Stalman

Docent Tekenen en Schilderen

"Via gedegen opbouw tot mooie resultaten komen, zodat er zin aan meer ontstaat."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het leukste vind ik dat ik binnen VRIJDAG alle vrijheid heb om mijn eigen programma te ontwikkelen en les mag geven in leuke werkruimtes. Na afloop van een cursus ben ik tevreden als de cursisten vooruitgang hebben geboekt als gevolg van een strakke lesopbouw kennen waardoor de lesontwikkeling van iedere individuele cursist kan worden bijgehouden.

Trots op!

Wat betreft lesgeven werk ik in het algemeen niet op projectmatige basis, maar ben trots op de variatie en verscheidenheid in de lesprogramma's en de aandacht die ik in mijn lessen aan ieder individu kan geven. Ik ben ook trots op mijn eigen werk, het lesgeven en eigen schilderijen. Succesvolle exposities bevleugelen mij en geven me energie en voldoening. De wisselwerking tussen mij en mijn cursisten geeft me een positieve structuur en impulsen.

Favorieten

Mijn grote voorbeelden zijn Emil Nolde, de Fauvisten en Duitse expressionisten. Ik ben opgegroeid bij het kunstenaarsdorp Worpswede waar ik al gauw in aanraking kwam met verschillende kunstuitingen. Door de ateliers in Worpswede liggen hier mijn eerste bewuste contacten met kunstenaars zoals Paula Becker Modersohn. Maar ook in huizen van vrienden hingen werken van Duitse expressionisten. Hier liggen mijn artistieke wortels. En als ik terugkom in Worpswede of Fischerhude voel ik nog steeds de inspiratie en een “thuiskom-gevoel”. 

Meer

Naast lesgeven organiseer ik teken- en schilderworkshops en schilder en exposeer ik met eigen werk. De thema’s van mijn schilderijen vinden meestal hun oorsprong in het Groninger land, maar ook Friesland en Duitsland. In een niet aflatend enthousiasme voor het Groninger land schilder ik alle aspecten van het landschap: de wuivende korenvelden zijn met de boerderijen en kerken op de wierden als eilanden midden in het landschap. Daarnaast schilder ik graag het prachtige Reitdiep met zijn bekorend wisselend licht. Galerie ‘Het Raadhuis’ in Eenrum en Galerie ‘De Groninger Kroon’ in Reiderwolderpolder exposeren en verkopen momenteel mijn werk. Ook werk ik regelmatig voor particuliere opdrachtgevers.

Opleiding

Onder meer Hochschule für Gestaltung in Bremen, Academie Minerva in Groningen en aanvullende kunstzinnig pedagogische opleidingen.

Docent Beeldend en Kinderwerkplaats

"Logica brengt je van A naar B, fantasie brengt je overal!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het geweldig dat er een plek is waar kinderen kunnen onderzoeken en ontdekken wat ze leuk vinden of waar ze goed in zijn, waar ze kunnen experimenteren en tot vindingrijke en creatieve oplossingen kunnen komen. Ik wil graag dat de kinderen even uit hun omgeving stappen en zullen ronddwalen in hun verbeelding. Door met hun fantasie aan de slag te gaan, doorlopen de kinderen hun eigen creatieve ontwerpproces. Bij de werkstukken die gemaakt worden tijdens mijn lessen, ontstaan vaak nieuwe verhalen. Dit probeer ik te stimuleren. Ik vind het belangrijk dat kinderen hun eigen verhaal ontwikkelen. Ik vind het mooi om te zien wanneer ze zelf verrast zijn met hun eigen resultaat.

Trots op!

Tijdens het festival Noorderzon gaat er elk jaar één dag een deel van het kinderprogramma naar de langdurig zieke kinderen in het Beatrix Kinderziekhuis in het Groningse UMCG. Vanuit ‘De Kinderwerkplaats’ heb ik hier de activiteit ‘Kussens bedrukken’ georganiseerd. De kinderen drukken op kussenslopen waar ze over gedroomd hebben. Ook worden er kussens samen met broertjes en zusjes bedrukt. ‘s Nachts kunnen ze in slaap vallen op hun eigen, unieke droomkussen. Op deze manier kunnen de kinderen toch een stukje van het festival meebeleven. Ik ben blij dat ik hier aan kan bijdragen!

Favorieten

Kunstenaars die mij inspireren zijn Kurt Schwitters, Robert Rauschenberg, Karel Appel, Dominique Goblet en Dave McKean.

Opleiding

Ik ben opgeleid aan Academie Minerva. Binnen Communicatievormgeving heb ik de richting Illustratie gevolgd en in 2005 ben ik hierin afgestudeerd. In 2012 heb ik de BIK-opleiding (Hanzehogeschool, post-hbo) afgerond. BIK staat voor beroepskunstenaars in de klas. Als BIK’er ontwikkel ik kunstprojecten voor kinderen en deze voer ik uit in het onderwijs.

Meer

Ik werk als illustrator en daarnaast maak ik vrij werk. Mijn werk gaat over gedroomde werelden en verhalen. Als illustrator ontwerp ik in opdracht. Mijn illustraties zijn collages van gevonden beeldmateriaal en en verschillende technieken die uiteindelijk samengebracht worden in de computer. Ook werk ik veel met druktechnieken, zoals monotype en zeefdruk. Verder ontwikkel ik en geef ik kunstprojecten in het onderwijs en op verschillende festivals.

http://www.elinestalman.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld