VRIJDAG Popbands 8-12 jaar

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
08 sep 2020 dinsdag Sint Jansstraat 7 36 120,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het
coronavirus covid-19, dan bieden we voor deze cursus een online of digitaal alternatief. Je kunt geen restitutie aanvragen.

Droom je ervan om met je eigen band op het podium te staan? Of heb je al een bandje, maar kom je niet verder en krijg je geen optredens? Meld je dan aan voor de VRIJDAG Popbands voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Je kunt jezelf opgeven, maar ook je hele band als je die al hebt gevormd. Bij het vormen van een band wordt gelet op het speelniveau, leeftijd en of de bandleden bij elkaar passen. De popbands zijn dus voor alle niveaus!

Je repeteert 60 minuten per week en de lestijden en -dagen zijn in overleg. Twee keer per jaar geef je een concert in poppodium Simplon.

Auditie

Door middel van een auditie bepalen we of je plaatsbaar bent in één van de bands. Dit is afhankelijk van je speelniveau, je gevoel voor ritme, en of er een band is waar je in past. Deze audities zijn op dinsdag 25 augustus en dinsdag 1 september.  Meld je aan voor de auditie via doen@bijvrijdag.nl.

Startdata

De indeling en lessen starten op dinsdag 8 september. Instromen gedurende het jaar kan ook.

  • Blok 1: dinsdag 8 september
  • Blok 2: maandag 9 november
  • Blok 3: maandag 25 januari (online)
  • Blok 4: maandag 29 maart (online)

*Repetitiedagen en -tijden zijn afhankelijk van welke band op welke dag wordt gepland

Ruben van Hemmen

zang

Harry van Lier

basgitaar

Dennis Mol

kinderwerkplaats

Selim Boukhris

Bandcoach VRIJDAG Popbands

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik doe vooral mijn best om mijn passie en enthousiasme voor de popmuziek ook op te wekken in de leerlingen. Ik word erg blij wanneer ik zie dat een band die ik coach muzikaal als eenheid speelt en zichtbaar straalt tijdens het spelen van een nummer, zowel in de oefenruimte als tijdens een optreden!

Trots op!

Ik ben trots op de zichtbare en hoorbare vooruitgang (in iedere mate) die de bands die ik coach boeken bij het project VRIJDAG Popbands.

Favorieten

Ik ben erg fan van de popband 'Keane' uit Engeland. Naast dat ik vind dat de leadzanger van de band (Tom Chaplin) een geweldige stem heeft, vind ik de liedjes over het algemeen erg sterk in elkaar zitten en fantastisch eigen klinken. Om exact dezelfde redenen ben ik o.a. ook fan van de band 'Queen' en Singer/songwriter Paul Simon.

Opleiding

Noorderpoort 'Kunst Multimedia' (Studie Drums en Zang)

Docent Basgitaar, Bandcoach & Coördinator VRIJDAG Popbands

"Goede muziek komt vroeger of later altijd bovendrijven."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het is leuk om de sterke punten uit iedereen naar voren te halen, zowel individueel als in bandjes. Daarbij speel ik graag in op ieders smaak en capaciteiten om van daaruit een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling. Echt tevreden ben ik niet snel. Ik kan wel echt genieten van optredens die goed gaan, maar ook dan zie ik direct al weer waaraan we nog verder moeten werken. 

Trots op!

Trots ben ik op het Swingcafé, dat biedt een mooi podium voor bands en ensembles. Ook Jazz One, een jong jazzensemble, wat het erg goed doet en waarmee ik jonge mensen met jazz in aanraking kan brengen. En natuurlijk ben ik trots op de Popschool, omdat daar hele leuke resultaten worden gehaald en jongeren van daaruit vaak hun eigen weg in de popmuziek weten te vinden. 

Favorieten

Lou Reed, vanwege zijn composities en teksten. De rauwe energie van Iggy Pop. De composities van Burt Bacharach en de laatste tijd ben ik weg van Jack White’s basale aanpak, hij schrijft simpel maar pakkend.

Opleiding

Ik heb contrabas gestudeerd op het conservatorium in Groningen, lichte muziek, en aansluitend daarop basgitaar op het conservatorium in Zwolle. Later heb ik de opleiding tot assistent-dirigent gedaan bij Henk Meutgeert in Groningen.

Meer

Ik schrijf liedjes en breng een eigen cd uit en heb een band geformeerd om dit live uit te voeren. 17 jaar geleden heb ik de Jazzfanfare opgericht en dit leid ik nog steeds. In het verleden heb ik veel in bands gespeeld, zowel pop (bijvoorbeeld AA & the Doctors) als in allerlei jazzbandjes.

http://www.harryvanlier.nl/

Muziekdocent

"All the good music has already been written by people with wigs and stuff."

Lesgeven bij VRIJDAG

Hoe gaaf is het om samen met een groep leerlingen naar een eindproduct toe te werken wat ze zelf, met een beetje hulp, voor elkaar hebben gebokst?

Trots op!

Muziek is van grote invloed geweest op mijn leven tot dusver. Ik vind het geweldig deze invloed over te mogen dragen!

Favorieten

Kunnen jullie wel kiezen wat je favoriete muziek of wie je favoriete kunstenaar is? Er is zó veel moois!

Opleiding

Prins Claus Conservatorium Groningen

Meer

Begeleider bij Music4all Haren en gitaardocent

Docent Gitaar

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het mooi om te zien wanneer een leerling gaat merken wat hij of zij kan en wil op een instrument. Wanneer ze echt doorhebben hoe zij op hun eigen manier muziek kunnen gaan maken.

Trots op!

De eerste voorstelling van de Muziek Instap en Overstap in het Grand Theatre. Hoe zoveel kinderen die nog niet heel lang een instrument bespelen zo goed op elkaar ingespeeld zijn en samen kunnen werken.

Favorieten

Stevie Wonder. Een ongelooflijk goede multi-instrumentalist met originele composities met invloed uit veel verschillende stijlen die experimenteel zijn, maar toch catchy blijven.

Opleiding

Prins Claus Conservatorium

Meer

Ik geef de vakken muziek en koor op het Parcival College in Groningen en ben daarnaast gitarist en toetsenist bij popband Small Town Bandits.

Kinderen en jongeren (prijs per seizoen)

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld