Popbands 8-12.jpg

VRIJDAG Popbands 8-12 jaar

INSCHRIJVEN

Droom je ervan om met je eigen band op het podium te staan? Of heb je al een bandje, maar kom je niet verder en krijg je geen optredens? Meld je dan aan voor de VRIJDAG Popbands voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Je kunt jezelf opgeven, maar ook je hele band als je die al hebt gevormd. Bij het vormen van een band wordt gelet op het speelniveau, leeftijd en of de bandleden bij elkaar passen. De popbands zijn dus voor alle niveaus!

Je repeteert 60 minuten per week en de lestijden en -dagen zijn in overleg. Twee keer per jaar geef je een concert in poppodium Simplon.

Alle instrumenten zijn welkom (behalve drums). We zoeken met name zangers, zangeressen, pianisten, bassisten en gitaristen.

Muziekpakket

Wil je meedoen aan de Popbands, maar naast repeteren aanvullend instrumentale les of zangles? Dat kan met het Muziekpakket. Met dit pakket krijg je instrumentale les op een instrument naar keuze. En als je voor zang kiest, krijg je les van bandcoach Ruben van Hemmen! Bovendien mag je met een Muziekpakket gratis en onbeperkt meedoen aan alle bands, orkesten, ensembles, combo's en koren binnen VRIJDAG, deelnemen aan de LABweek en gebruik maken van onze oefenruimtes en podia.

Auditie

Door middel van een auditie bepalen we of je plaatsbaar bent in één van de bands. Dit is afhankelijk van je speelniveau, je gevoel voor ritme, en of er een band is waar je in past. Instromen gedurende het jaar kan ook.

Startdata*

  • Blok 1: maandag 16 t/m vrijdag 20 september
  • Blok 2: maandag 25 t/m vrijdag 26 november
  • Blok 3: maandag 10 t/m vrijdag 14 februari
  • Blok 4: maandag 4 t/m vrijdag 8 mei

*Afhankelijk van welke band op welke dag wordt gepland

Ruben van Hemmen

zang

Harry van Lier

basgitaar

Selim Boukhris

akoestische gitaar

Bandcoach VRIJDAG Popbands

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik doe vooral mijn best om mijn passie en enthousiasme voor de popmuziek ook op te wekken in de leerlingen. Ik word erg blij wanneer ik zie dat een band die ik coach muzikaal als eenheid speelt en zichtbaar straalt tijdens het spelen van een nummer, zowel in de oefenruimte als tijdens een optreden!

Trots op!

Ik ben trots op de zichtbare en hoorbare vooruitgang (in iedere mate) die de bands die ik coach boeken bij het project VRIJDAG Popbands.

Favorieten

Ik ben erg fan van de popband 'Keane' uit Engeland. Naast dat ik vind dat de leadzanger van de band (Tom Chaplin) een geweldige stem heeft, vind ik de liedjes over het algemeen erg sterk in elkaar zitten en fantastisch eigen klinken. Om exact dezelfde redenen ben ik o.a. ook fan van de band 'Queen' en Singer/songwriter Paul Simon.

Opleiding

Noorderpoort 'Kunst Multimedia' (Studie Drums en Zang)

Docent Basgitaar, Bandcoach & Coördinator VRIJDAG Popbands

"Goede muziek komt vroeger of later altijd bovendrijven."

Lesgeven bij VRIJDAG

Het is leuk om de sterke punten uit iedereen naar voren te halen, zowel individueel als in bandjes. Daarbij speel ik graag in op ieders smaak en capaciteiten om van daaruit een goede basis te leggen voor verdere ontwikkeling. Echt tevreden ben ik niet snel. Ik kan wel echt genieten van optredens die goed gaan, maar ook dan zie ik direct al weer waaraan we nog verder moeten werken. 

Trots op!

Trots ben ik op het Swingcafé, dat biedt een mooi podium voor bands en ensembles. Ook Jazz One, een jong jazzensemble, wat het erg goed doet en waarmee ik jonge mensen met jazz in aanraking kan brengen. En natuurlijk ben ik trots op de Popschool, omdat daar hele leuke resultaten worden gehaald en jongeren van daaruit vaak hun eigen weg in de popmuziek weten te vinden. 

Favorieten

Lou Reed, vanwege zijn composities en teksten. De rauwe energie van Iggy Pop. De composities van Burt Bacharach en de laatste tijd ben ik weg van Jack White’s basale aanpak, hij schrijft simpel maar pakkend.

Opleiding

Ik heb contrabas gestudeerd op het conservatorium in Groningen, lichte muziek, en aansluitend daarop basgitaar op het conservatorium in Zwolle. Later heb ik de opleiding tot assistent-dirigent gedaan bij Henk Meutgeert in Groningen.

Meer

Ik schrijf liedjes en breng een eigen cd uit en heb een band geformeerd om dit live uit te voeren. 17 jaar geleden heb ik de Jazzfanfare opgericht en dit leid ik nog steeds. In het verleden heb ik veel in bands gespeeld, zowel pop (bijvoorbeeld AA & the Doctors) als in allerlei jazzbandjes.

http://www.harryvanlier.nl/

Docent Gitaar

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het mooi om te zien wanneer een leerling gaat merken wat hij of zij kan en wil op een instrument. Wanneer ze echt doorhebben hoe zij op hun eigen manier muziek kunnen gaan maken.

Trots op!

De eerste voorstelling van de Muziek Instap en Overstap in het Grand Theatre. Hoe zoveel kinderen die nog niet heel lang een instrument bespelen zo goed op elkaar ingespeeld zijn en samen kunnen werken.

Favorieten

Stevie Wonder. Een ongelooflijk goede multi-instrumentalist met originele composities met invloed uit veel verschillende stijlen die experimenteel zijn, maar toch catchy blijven.

Opleiding

Prins Claus Conservatorium

Meer

Ik geef de vakken muziek en koor op het Parcival College in Groningen en ben daarnaast gitarist en toetsenist bij popband Small Town Bandits.

Wil je graag muziek maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld