Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus

Gert Sennema

Over Gert

Beeldhouwer/kunstenaar Gert Sennema laat mensen graag nieuwe dingen ontdekken en uitdrukking geven aan wat ze maken. Wanneer leerlingen hun eigen temperament ontdekken en hun eigen vorm vinden in werk en materie, dan is zijn cursus geslaagd. Het gaat in zijn lessen niet alleen om vaktechnische kennis maar is er ook volop aandacht voor kunstgeschiedenis en inhoudelijke verdieping, om het gemaakte in een bredere context te plaatsen.

Zijn kunstwerk Portaal werd in 2020 tot een van de meest invloedrijke kunstwerken in de openbare ruimte verkozen.

Opleiding en meer

Ubbo Emmius Lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid, daarna Academie Minerva, 1e graad Handvaardigheid. Als docent beeldhouwen geeft hij les bij VRIJDAG, maar ook aan de Klassieke Academie. Naast beeldhouwer is Gert tevens theatermaker, (streektaal)muzikant en tekstschrijver. Voor zijn verdienste voor de Groninger streektaal en cultuur kreeg hij in 2011 de K. ter Laan Prijs toegekend.

Favorieten/inspiratie

Van Michelangelo tot Henk Vis. Het werk van de Canadese filosoof Charles Taylor is een voedingsbodem voor alles wat hij maakt en doet.

Wat ik graag wil bereiken bij cursisten is zelfstandigheid, dat ze een eigen vorm in het werk en de materie vinden. Dat men zijn of haar eigen temperament ontdekt.

Gert Sennema