Navigatie overslaan
Kies je cursus
Issiaga Soumah

Issiaga Soumah is muziekdocent bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Issiaga? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Issiaga Soumah

Djembé, Zang

Over Issiaga

Issiaga Soumah is docent Afrikaanse dans, zang en djembé en groeide op in Guinee Cronaky. De muziek en tradities van zijn land hebben hem van jongs af aan getrokken; als hij muziek hoorde ging hij erop af, al moest hij er kilometers voor lopen. Issiaga is een veelzijdig artiest en een gepassioneerd leraar; hij ziet het als zijn missie om mensen in beweging te brengen en te verrijken met de dans en muziek uit zijn cultuur. Zijn aanstekelijke energie gecombineerd met de opzwepende ritmes nodigen iedereen, beginners en gevorderden, uit om het beste van zichzelf te laten zien. Probeer maar eens stil te blijven zitten!

Opleiding en meer

Issiaga genoot zijn opleiding bij de professionele dans- en percussiegroep l'Oiseau Blanc in Guinee. Hij verzorgt uiteenlopende interactieve optredens en workshops, zowel op scholen en kinderdagverblijven als in organisaties, buurtcentra of bijvoorbeeld de dierentuin.

Favorieten/inspiratie

De Nigeriaanse instrumentalist Fela Kuti, omdat hij de mensen wilde samenbrengen middels zijn muziek. En misschien wel de beroemdste djembéspeler aller tijden Mamady Keita, omdat hij de wereld in aanraking bracht met de West-Afrikaanse percussie en dansmuziek.

Ik zie het als mijn missie om kinderen, jongeren en volwassenen in beweging te brengen en te kunnen verrijken met de dans en muziek uit mijn cultuur.

Issiaga Soumah