Jeanette Kappelhof

Cursussen en workshops door Jeanette Kappelhof

Dwarsfluitdocent Jeanette Kappelhof daagt mensen graag uit om zichzelf te ontdekken en zich te laten horen in muziek, op elk niveau en in iedere vorm. Ze probeert mensen te inspireren en zoveel mogelijk aan te reiken op muzikaal gebied – techniek, achtergrond, samenspelen – en te stimuleren dat leerlingen uiteindelijk hun eigen muzikale pad gaan bewandelen.

Opleiding en meer

Jeanette studeerde af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen bij Rinze van der Baan, daarna bij Paul Verhey in Amsterdam en ze volgde diverse masterclasses. Naast haar werk bij VRIJDAG is ze freelance musicus in diverse ensembles en orkesten. Ook is ze dirigent van ‘Jong van Hart’, het door haar opgerichte rockkoor voor 70+ers, dat regelmatig optreedt met een stevige band.

Favorieten/inspiratie

Ze bewondert fluitist Jacques Zoon, omdat hij altijd de grenzen opzoekt; meestal klinkt dat fantastisch, soms iets minder geslaagd, maar altijd spannend. En Behsat Üvez, om zijn eigenzinnigheid en gedurfde combinaties van stijlen. Ook houdt ze van de manier waarop muziek en theater elkaar kunnen versterken, in muziektheater.

Het leukste aan het lesgeven bij VRIJDAG vind ik het feit dat leerlingen er komen om met hun passie bezig te zijn, ieder op zijn/haar eigen niveau. Daarnaast vind ik de samenwerking met collega’s leuk, stimulerend en uitdagend.

Jeanette Kappelhof

Workshops en cursussen

Heb je een vraag?

Verplicht veld