Navigatie overslaan
Kies je cursus

Lianne Karel

Theater

Over Lianne

Lianne Karel hield van jongs af aan al van theater en na een week Buitenkunst besloot ze er haar beroep van te maken. Ze schreef zich in voor opleiding Theaterdocent/maker in Amsterdam en er ging een wereld voor haar open; wat je kunt vertellen zonder tekst, in beeld of enkel door de lichamelijke uitdrukking! Inmiddels beoefent ze het vak alweer vijftien jaar met liefde en passie. Ze geniet ervan als ze haar liefde voor theater over ziet slaan op haar cursisten en houdt van de samenwerking en kruisbestuiving; ze raakt altijd weer verrast of vervoerd door scènes die mensen verzinnen of hoe ze een opdracht interpreteren.

Opleiding en meer

Lianne studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, opleiding Theaterdocent/maker en volgde de Poppenopleiding van NVP-Unima, door Servaes Nelissen en Pieter Vrijman. Naast theaterdocent bij VRIJDAG is ze actrice en poppenspeler, ontwerpt ze educatieve trajecten en leidt ze kinderen en jongeren rond in musea. Haar eigen poppenvoorstelling Eilandzucht was een van haar hoogtepunten in haar werk.

Favorieten/inspiratie

Ze haalt haar inspiratie uit voorstellingen van Hotel Modern en Het Houten Huis. Maar ook beeldende kunst kan haar erg raken, zoals het werk van Yin Xuizhen, Ron Mueck en Do Ho Suh.

Ik geniet ervan als ik mijn liefde en plezier voor theater over zie slaan op de groep waar ik aan lesgeef. Samen iets creëren wat er eerder nog niet was en daarna weer vervlogen is. Dat je samen beleeft en leert en groeit. Dat is zo bijzonder aan theater.

Lianne Karel