Navigatie overslaan
Kies je cursus
Accorde­onles

Wil je accordeon leren spelen? Of met je eigen accordeon samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem accordeonles bij VRIJDAG! Bekijk onze accordeonlessen en doe mee.

Accordeonles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

Op een accordeon kun je toveren met muziek. Dit compacte instrument is zo veelzijdig als een draagbaar orkest. De frisse en vrolijke klanken van de accordeon zijn meteen herkenbaar. Het instrument wordt veel gebruikt voor volksmuziek, zoals het levenslied, chansons, de tango, klezmer en zigeunermuziek. Maar eigenlijk kun je er elke muziekstijl mee spelen, van klassiek tot jazz. Een accordeon is dus bij uitstek het instrument voor een gezellige middag of avond. Maar bovenal is accordeon spelen gewoon hartstikke leuk!

Bij VRIJDAG kun je accordeonles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar accordeon meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het accordeon spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn accordeon lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele accordeonles of wilt spelen in een accordeonorkest; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je accordeon aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen accordeon? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze accordeonles in Groningen?

Accordeonles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook accordeonles volgen als er thuis een krappe beurs is.