accordeonles in groningen
Kies je cursus

Accordeonles bij VRIJDAG

Wil je accordeon leren spelen? Of met je accordeon samenspelen in een ensemble of orkest? Stap dan binnen bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Onze professionele docenten dagen je uit om muzikaal het beste uit jezelf te halen. Plezier en samen muziek maken vormen bij ons de basis.

Je eigen draagbare orgel

Met een accordeon kun je toveren met muziek. Meestal wordt de accordeon gebruikt voor volksmuziek zoals de tango, klezmer, zigeunermuziek, chanson of het levenslied. Maar je kunt op een accordeon ook jazz, pop en klassiek spelen. De keus is helemaal aan jou.

Accordeonles is niet alleen geschikt om in je eentje te volgen. Ook als begeleidingsinstrument in een orkest komt de accordeon tot zijn recht. Het is in feite een klein, draagbaar orgel met een heel eigen klank.

Oorsprong en techniek van de accordeon

De accordeon is een toets-, knop- en blaas(balg)instrument. De accordeon is een afgeleide van de Chinese Sheng, een mondorgel. In 1822 bouwde de Duitser Buschmann de allereerste accordeon. Eigenlijk is het een blaasinstrument waarbij de lucht in het instrument wordt geblazen door middel van het heen en weer bewegen van een blaasbalg. Aan de rechterkant zit het melodieklavier met toetsen of met knoppen. De lage tonen worden altijd gespeeld met knoppen. Net als bij een orgel kan een accordeon ook registers hebben. Hiermee kun je verschillende klankcombinaties tevoorschijn toveren.

Check ons aanbod accordeon
Kies je cursus

Wil je eerst eens onderzoeken wat je leuk lijkt? Dat kan via een gratis intake.

Nog even geduld! Binnenkort verschijnen hier de nieuwe cursussen. Kijk ondertussen eens bij ons andere cursusaanbod.
Heb je een vraag?

Verplicht veld