Navigatie overslaan
Kies je cursus
Baritonles

Wil je bariton leren spelen? Of met je eigen bariton samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem baritonles bij VRIJDAG! Bekijk onze baritonlessen en doe mee.

Baritonles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De bariton is een koperen blaasinstrument met een volle, ronde klank. Het instrument is gestemd in bes en is te vergelijken met de toon van een baritonzanger. Doordat je er hoge en lage tonen op kunt spelen is het een veelzijdig instrument. Een bariton is dus bij uitstek het instrument voor een brassband of fanfare. In een gemiddelde brassband zitten dan ook vaak minstens twee baritons. Maar ook in orkesten kan een bariton een mooie toevoeging zijn. De zevende symfonie van Mahler begint bijvoorbeeld met een solo van dit instrument. En bovenal is bariton spelen gewoon hartstikke leuk!

Bij VRIJDAG kun je baritonles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar bariton meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het bariton spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn bariton lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele baritonles of wilt spelen in een orkest; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je bariton aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen bariton? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze baritonles in Groningen?

Baritonles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook baritonles volgen als er thuis een krappe beurs is.