Navigatie overslaan
Kies je cursus
Basgitaarles

Wil je basgitaar leren spelen? Of met je eigen basgitaar samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem basgitaarles bij VRIJDAG! Bekijk hieronder onze basgitaarlessen.

Basgitaarles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De basgitaar legt letterlijk de ondertoon voor een band. Het instrument vormt de brug tussen ritme (drums) en harmonie (piano of gitaar) en zorgt dat muziek gaat grooven. De basgitaar heeft een grote invloed gehad op het ontstaan van pop-, rock- en jazzmuziek en wordt dan ook veel gebruikt in deze genres, maar bijvoorbeeld ook bij blues en heavy metal. De basgitaar is dus eigenlijk onmisbaar in allerlei genres. En dat terwijl het instrument nog maar een paar decennia bestaat.

Bij VRIJDAG kun je basgitaarles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar bas meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het bas spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn basgitaar lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele basgitaarles of wilt spelen in een band; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je basgitaar aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen basgitaar? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze basgitaarles in Groningen?

Basgitaarles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook basgitaarles volgen als er thuis een krappe beurs is.