Navigatie overslaan
Kies je cursus
Bugelles

Wil je bugel leren spelen? Of met je eigen bugel samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem bugelles bij VRIJDAG! Bekijk onze bugellessen en doe mee.

Bugelles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De bugel is een koperen blaasinstrument met een warme en ronde klank. Het instrument is uitgevonden door de bedenker van de saxofoon. Je zou dus kunnen zeggen dat de bugel het broertje is van de saxofoon. Met de bugel kun je muziek maken in allerlei genres, zoals pop, jazz en klassiek. Het is dus niet voor niets dat de bugel tot de vaste bezetting behoort van blaasorkesten, zoals harmonie- en fanfarekorpsen. Maar in een brassband zit daarentegen maar één bugel die vaak een solistische rol speelt. Kortom, een veelzijdig instrument voor zowel solo als samenspel!

Bij VRIJDAG kun je bugelles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar bugel meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het bugel spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn bugel lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele bugelles of wilt spelen in een orkest; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je bugel aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen bugel? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze bugelles in Groningen?

Bugelles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook bugelles volgen als er thuis een krappe beurs is.