Navigatie overslaan
Kies je cursus
Harples

Wil je harp leren spelen? Of met een harp samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem harples bij VRIJDAG! Bekijk hieronder onze harplessen.

Harples in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De harp is een magisch muziekinstrument. Niets is zo betoverend als het geluid van dit instrument. Al vanaf de eerste aanraking brengt de harp een mooie en warme klank voort; het is een instrument waarop de tonen klaarliggen om gespeeld te worden. Je kunt er je hele gevoel, emotie en expressie in kwijt. En eigenlijk kun je met de harp ieder genre spelen, van klassieke muziek en volksmuziek tot snelle Zuid-Amerikaanse nummers. Maar ook in musicals en moderne popmuziek vind je de harp terug. En wist je dat de belangrijkste Nederlandse muziekprijs ook naar de harp is vernoemd?

Bij VRIJDAG kun je harples nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar harp meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het harp spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn harp lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele harples of wilt spelen in een orkest; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je harp aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen harp? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze harples in Groningen?

Harples met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook harples volgen als er thuis een krappe beurs is.