Navigatie overslaan

Deze site gebruik cookies om je beleving te verbeteren. Cookieverklaring

Je kunt je alvast inschrijven voor de nieuwe cursussen. Kies je cursus
Kies je cursus
Hoornles

Wil je hoorn leren spelen? Of met een hoorn samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem hoornles bij VRIJDAG! Bekijk onze hoornlessen of meld je aan voor een gratis proefles.

Hoornles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De waldhoorn is een koperen blaasinstrument met een volle klank en een indrukwekkend uiterlijk. Maar dat is niet altijd zo geweest. Oorspronkelijk werd de hoorn gemaakt van de horens van een dier. Deze hoorns waren niet meer dan een buis die slechts één geluid kon voortbrengen. Hierdoor had de hoorn een sterke signaalfunctie die in de Middeleeuwen gebruikt werd tijdens de jacht en in het leger. Rond 1815 kreeg het instrument ventielen, waardoor je er melodieën mee kon spelen. Tegenwoordig kom je de hoorn vooral tegen in orkesten, maar ook als soloinstrument.

Bij VRIJDAG kun je hoornles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar hoorn meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het hoorn spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn hoorn lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele hoornles of wilt spelen in een orkest; er is altijd een cursus voor jou. Heb je zelf geen hoorn? Dan kun je er eentje bij ons huren. En natuurlijk mag je altijd vrijblijvend een proefles proberen.

Wanneer je instrumentale hoorn les bij ons gaat volgen, mag je bovendien gratis meedoen met alle bands, ensembles en orkesten van VRIJDAG. En dat zijn er heel veel! Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze hoornles in Groningen?

Hoornles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook hoornles volgen als er thuis een krappe beurs is.