Navigatie overslaan
Kies je cursus
Hoorn spelen

Samenspelen met je hoorn? Doe mee met de ensembles en orkesten van VRIJDAG in Groningen! Bekijk hieronder alle cursussen waar je aan mee kunt doen.

Hoorn spelen in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De waldhoorn is een koperen blaasinstrument met een volle klank en een indrukwekkend uiterlijk. Maar dat is niet altijd zo geweest. Oorspronkelijk werd de hoorn gemaakt van de horens van een dier. Deze hoorns waren niet meer dan een buis die slechts één geluid kon voortbrengen. Hierdoor had de hoorn een sterke signaalfunctie die in de Middeleeuwen gebruikt werd tijdens de jacht en in het leger. Rond 1815 kreeg het instrument ventielen, waardoor je er melodieën mee kon spelen. Tegenwoordig kom je de hoorn vooral tegen in orkesten, maar ook als soloinstrument.

Wil je met je hoorn samenspelen in een ensemble of orkest? Stap dan binnen bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. Onze professionele docenten dagen je uit om muzikaal het beste uit jezelf te halen. Plezier en samen muziek maken vormen bij ons de basis. Bekijk hieronder de ensembles en orkesten waar jij met je hoorn aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Momenteel bieden we geen instrumentale lessen aan op de hoorn. Mocht je meer informatie willen over de lesopties in Groningen, stuur ons een mail.

Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Let op: We bieden geen individuele hoornlessen aan.

Muziekles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook muziekles volgen als er thuis een krappe beurs is.