Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Hoornles

Wil je hoorn leren spelen? Of met een hoorn samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem hoornles bij VRIJDAG! Bekijk onze hoornlessen en doe mee.

Hoornles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De waldhoorn is een koperen blaasinstrument met een volle klank en een indrukwekkend uiterlijk. Maar dat is niet altijd zo geweest. Oorspronkelijk werd de hoorn gemaakt van de horens van een dier. Deze hoorns waren niet meer dan een buis die slechts één geluid kon voortbrengen. Hierdoor had de hoorn een sterke signaalfunctie die in de Middeleeuwen gebruikt werd tijdens de jacht en in het leger. Rond 1815 kreeg het instrument ventielen, waardoor je er melodieën mee kon spelen. Tegenwoordig kom je de hoorn vooral tegen in orkesten, maar ook als soloinstrument.

Bij VRIJDAG kun je hoornles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar hoorn meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het hoorn spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn hoorn lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele hoornles of wilt spelen in een orkest; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je hoorn aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen hoorn? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze hoornles in Groningen?

Hoornles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook hoornles volgen als er thuis een krappe beurs is.