Navigatie overslaan
Kies je cursus
Klavecimbel les

Wil je klavecimbel leren spelen? Of met een klavecimbel samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem klavecimbel les bij VRIJDAG! Bekijk hieronder onze klavecimbel lessen.

Klavecimbel les in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De klavecimbel is de voorloper van de piano en heeft een verfijnde fluwelen klank. Ondanks dat het met toetsen wordt bespeeld, is de klavecimbel eigenlijk een snaarinstrument. In tegenstelling tot bij de piano (waar snaren worden aangeslagen met een hamertje) worden de snaren van een klavecimbel namelijk aangetokkeld. Daardoor krijgt het instrument een harp-achtig geluid. Op de klavecimbel wordt voornamelijk Barok en andere oude muziek gespeeld, maar ook moderne muziek klinkt prachtig op dit instrument.

Bij VRIJDAG kun je klavecimbel les nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar klavecimbel meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het klavecimbel spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn klavecimbellessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele klavecimbel les of wilt spelen in een ensemble; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je klavecimbel aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen klavecimbel? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze klavecimbel les in Groningen?

Klavecimbel les met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook klavecimbel les volgen als er thuis een krappe beurs is.