Navigatie overslaan
Kies je cursus
Kornetles

Wil je kornet leren spelen? Of met je eigen kornet samenspelen in een band, orkest of ensemble? Neem kornetles bij VRIJDAG! Bekijk onze kornetlessen en doe mee.

Kornetles in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De kornet lijkt veel op een trompet, maar is kleiner, lichter bespeelbaar en klinkt minder schel. Toen de jazz rond 1900 populair werd, kreeg dit instrument een belangrijke plaats in ensembles. Het werd daardoor een echt showinstrument. Maar in de 20e eeuw moest de kornet geleidelijk wijken voor de ventieltrompet. Tegenwoordig is er voor de kornet een belangrijke rol weggelegd in de brassband Engelse stijl. Deze orkestvorm telt maar liefst 10 kornetten (waarvan 9 in Bes en 1 in Es) op een totale bezetting van 25 koperblazers.

Bij VRIJDAG kun je kornetles nemen in je eentje of in groepsverband. Je krijgt les van een ervaren docent die zelf regelmatig met zijn of haar kornet meespeelt met optredens en concerten. Je leert de fijne kneepjes van het kornet spelen dus van echte uitvoerende muzikanten! Er zijn kornet lessen voor alle leeftijden en elk niveau. En of je nu kiest voor individuele kornetles of wilt spelen in een orkest; er is altijd een cursus voor jou.

Er zijn binnen VRIJDAG ontzettend veel bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je kornet aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen erg gezellig, maar ook leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Heb je zelf geen kornet? Dan kun je er eentje bij ons huren. Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Zien we jou binnenkort als nieuwe leerling bij onze kornetles in Groningen?

Kornetles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je kornetles volgen als er thuis een krappe beurs is.