Navigatie overslaan
Kies je cursus
Orgel spelen

Samenspelen met je orgel? Doe mee met de ensembles en orkesten van VRIJDAG in Groningen! Bekijk hieronder onze cursussen waar je met jouw orgel aan mee kunt doen.

Orgel spelen in Groningen

Voor alle leeftijden en elk niveau

De orgel is een machtig instrument dat veel en een veelzijdig geluid kan produceren. Zowel klassieke muziek als moderne melodieën komen op de orgel goed tot zijn recht. Daarbij is een mooie akoestiek erg belangrijk. Maar doordat ons gebouw geen geïntegreerd orgel (meer) heeft, bieden we helaas geen individuele orgel les aan.

Er zijn binnen VRIJDAG wel verschillende bands, ensembles, koren en orkesten waar je met je eigen (draagbare) orgel aan mee kunt doen. Samen met anderen muziek maken is niet alleen gezellig, maar ook erg leerzaam. Je wordt uitgedaagd goed naar elkaar te luisteren en te durven soleren. Informeer voor deelname aan de volgende cursussen met jouw eigen (draag)orgel.

Benieuwd of het iets voor je is? De eerste les is vrijblijvend. Binnen drie dagen na je eerste les kun je kosteloos annuleren. Met uitzondering van korte cursussen (≤8 lessen).

Let op: We bieden geen individuele orgellessen aan.

Muziekles met korting

Dankzij steun van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Leergeld en de Stadjerspas kun je ook muziekles volgen als er thuis een krappe beurs is.