Cultuurimpuls Lewenborg

Uit een samenwerkingsverband tussen VRIJDAG in de Buurt, WIJ Lewenborg en de scholen:de Kimkiel, de Vuurtoren, de Swoaistee, 't Kompas en de Driebond, is een naschools kunst en cultuur project voor basisschoolleerlingen opgezet in Lewenborg in het kader van Lewenborg XL. 

Acht weken lang konden leerlingen na hun schooldag meedoen met workshops beeldende kunst, muziek, dans en theater. Cultuurcoach Lucas Winkel ging langs alle middenbouw en bovenbouw klassen om dit aanbod bekend te maken bij de kinderen en om ze te enthousiasmeren. Dat heeft WIJ generalist Eugene Hegeman gemerkt, want hij kreeg bijna 200 aanmeldingen binnen! Bij het onderdeel Beeldende kunst kreeg hij zelfs zoveel aanmeldingen dat we het aanbod hebben verdubbeld.

De kinderen volgen met veel plezier en enthousiasme de lessen, dat blijkt wel uit dit bericht van een ouder: "Ik wilde nog even zeggen dat Jessie een super leuke workshops street art heeft beleefd. Ze komt iedere keer super blij terug en heeft het heel leuk gehad. Ze vindt het leuk om te werken met de verschillende materialen. En het eind schilderij is echt super mooi geworden".

Doe je mee?

Heb je een vraag?

Verplicht veld