Zomerweken 2021 in de wijken van Groningen

In Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk was er de zomer van 2021 ook een onvergetelijke zomer met zes weken programma. Ook hier werd nauw samengewerkt met de verschillende instanties uit de wijk, waaronder WIJ Selwerd, de BSV's, BSlim, JOGG, Gemeente Groningen, Tuinpad, Forum en De Fontein. 

Op vrijdag 9 juli 2021 zijn de zomerweken in deze wijken spectaculair geopend met een feest op het veld van Mamio. Hier waren ongeveer 80 kinderen om de zomer feestelijk te openen, met muziek, dans en freestyle soccer optredens, ook konden de kinderen zelf dansen, een canvas maken met hun naam in graffiti letters en kregen ze allemaal een pet van de onvergetelijke zomer. Tijdens de zomer stond VRIJDAG in de Buurt bij de BSV Waterman in Paddepoel en bij de BSV Selwerd. Prachtige speeltuinen, waar kinderen komen om te spelen en als VRIJDAG in de Buurt er is om cultuur te beoefenen. Ze hebben hier gedanst, gezongen, getekend, street art gemaakt, theater gekeken en gespeeld.

Ook was er een project van VRIJDAG in de Buurt in samenwerking met Sunny Selwerd en het MAAKLABGro op de Mispellaan. Waar kinderen een ware touwbrug over water hebben gebouwd onder leiding van het MaakLab.

Op vrijdag 20 augustus 2021 is het feestelijk afgesloten op drie locaties met muziek en dans. De locaties waren Tuinpad en beide BSV's, met een spetterend einde bij de BSV Selwerd, waar op dat moment ook de afsluiting was van het springkussen festival, met wel 150 kinderen!  

Benieuwd naar alle gebeurtenissen in de verschillende wijken? Kijk op de facebookgroepen van VRIJDAG in de Buurt of bekijk hier alle foto's. Benieuwd naar nieuwe activiteiten? Check www.check050.nl. 

Heb je een vraag?

Verplicht veld