Keramiek in Groningen

Keramiek

Klei is een spannend materiaal; je kunt er zo veel mee! Vormen met de hand, gieten (met gietklei) of draaien op een pottenbakkersschijf. In onze ateliers werk je met diverse soorten klei, waaronder porselein en steengoed. Daarnaast maak je tijdens de cursus kennis met diverse glazuur- en decoratietechnieken.

Als beginner leer je de basistechnieken, zoals het maken van mallen, het boetseren, het werken op de draaischijf en de diverse decoratie- en glazuurtechnieken. Je onderzoekt wat het beste bij jou past. Onze kunstenaar-docenten helpen je bij elke stap.

Gevorderden krijgen individuele begeleiding, leren kritisch kijken naar hun eigen werkstuk en werken steeds meer naar eigen idee en stijl. In het keramiekatelier werken beginners en gevorderden samen en naast elkaar. Tijdens de keramiekwerkplaats kun je daarnaast zelfstandig verder werken aan jouw werkstuk.

Vanaf 1 juni staan de nieuwe cursussen online die in september beginnen.

De keramiekcursussen zijn soms snel uitverkocht. Wil je een cursus volgen, maar is er momenteel geen aanbod? Meld je dan aan voor de wachtlijst.

Onze cursussen en workshops

Heb je een vraag?

Verplicht veld