Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Gekleurd porselein en Nerikomi techniek

Wachtlijst

Werken met ingekleurd porselein en de Nerikomi-techniek.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
31 jan. 2024 19:30 - 22:00 Woensdag Walstraat 34 Gegeven door: Dineke Oosting 210,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Wachtlijst

In deze cursus ga je werken met porseleinklei, een uiterst fragiel maar subliem materiaal. Met behulp van sjablonen en mallen maak je een cilindervaas, verschillende mokjes en een vaas die je omgekeerd gaat maken door een lap porselein te laten hangen.

Je begint met het mengen van pigmenten in de porseleinklei en voegt en stapelt verschillende gekleurde stukken porselein samen totdat er een blok ontstaat. Van dit blok snij je weer plakjes en zo vorm je patronen. Al die plakjes vorm je tot een plaat porselein waarmee je gaat vormen.

Docenten

Docenten: Dineke Oosting

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 16-99jr
  • Tip!

Fashion: Recycle je eigen kleding

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaiworkshop!

Naaicursus voor beginners

Heb je nog nooit achter de naaimachine gezeten, maar het lijkt je super leuk? Doe dan mee aan deze korte naaicursus voor beginners.

Ontwerpen in hout: Nieuw leven

Wil jij graag (leren) ontwerpen in hout, en dat combineren met iets wat er al is? Niet alleen nieuw werk creëren, maar juist ook met aandacht voor objecten die er al zijn? Dat kan bij VRIJDAG.

Tekenen en schilderen: Ideeënwerkplaats

Hoe kun je de 1001 ideeën in jezelf aan de oppervlakte toveren om geïnspireerd met iets nieuws aan de slag te kunnen?

  • 21-99jr

Modeatelier

Hou je van kleding en zou je meer willen doen met mode? Dat kan bij VRIJDAG. Tijdens de cursus leer je ook nog eens over duurzame fashion.

De magie van tekenen

Ga op spelende en onderzoekende wijze op verkenningstocht langs verschillende manieren van het tekenen!

Textiel: prints en patronen (zeef)drukken

Prints, patronen, strepen, stippen… word jij al enthousiast? In deze cursus kun je helemaal los met het drukken van prints en patronen op textiel!

Painting: From light to paint

In this course, you will learn to paint by observing light. The lessons are taught in English.

Houtdrukken

Wil je alles leren over houtdrukken en het gutsen? Dat kan bij VRIJDAG. De begeleiding is individueel en gericht op de ontwikkeling van je eigen stijl en creatieve aanpak.

Batik- en zijde-schildertechnieken

Een cursus vol kleur en experiment, met oude technieken uit Japan, Indonesië en Afrika.

Drukwerk op dinsdag: Diverse technieken

Wil je aan de slag met verschillende materialen en druktechnieken? Dat kan bij VRIJDAG. Spelenderwijs krijg je de verschillende druktechnieken onder de knie.

  • 18-99jr

E-textiles

Naast werken met licht kan je textiel ook combineren met motoren, magneten, sensoren en nog veel meer. Met wat begeleiding kan je vaak veel meer dan je denkt!