Acteren in TL-licht.jpg

Acteren in TL-licht

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 feb 2020 19:30 - 21:30 donderdag Noorderbuitensingel 11 12 240,00

Hoe ga je om met geluidsoverlast van je buren? Wat doe je om die praatgrage collega vriendelijk de mond te snoeren tijdens een vergadering? Hoe kom je beslagen ten ijs bij een sollicitatiegesprek? Wat zeg je wel en niet bij het voeren van een slechtnieuwsgesprek? Allemaal situaties die je binnen deze theaterroute kunt oefenen op de spelvloer.

In deze route werk je aan de basiskwaliteiten van trainingsacteren. Aan de hand van gerichte spelopdrachten krijg je inzicht in de effecten van je eigen (non-verbale) houding en gedrag. Deze vorm van acteren maakt je bewust van je eigen handelen in zowel je werkende als sociale leven.

Naast les van speldocent Aike Vogelzang, krijg je lessen van gastdocent Marjolein Inklaar. Zij is trainer/coach in communicatie en samenwerking. Bovendien heeft Marjolein veel ervaring op het gebied van improvisatietheater.

Theaterroutes voor volwassenen

Plezier maken, samen met anderen de lol vinden, verhalen vertellen en levenskennis op doen, dat kan bij VRIJDAG binnen de theaterroutes voor volwassenen.

De verschillende theatercursussen duren 12 of 15 weken. Na elke cursus kun je opnieuw inschrijven voor een volgend project of cursus. Je stelt zo je eigen route samen, waardoor je je optimaal kunt blijven ontwikkelen en met alle facetten van theater in aanraking komt. De docenten kunnen je hierin goed adviseren. Samen bekijken we welke theaterroute het beste bij je past.

Aike Vogelzang

Marjolein Inklaar

Docent Theater

"Ik wil vooral de eigenheid van mensen zien."

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik geef les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Ik geef vaak een instapcursus, leg de eerste basis en zie vervolgens hun ontwikkeling door de jaren heen. Daarnaast maak ik voorstellingen met kinderen en jongeren. De betrokkenheid bij de scholen groeit naarmate ze langer les hebben. Vooral de JeugdTheaterschool is een echte community. We stralen als school een serieusheid uit waardoor jongeren gefocust zijn. Mijn insteek is zelfontplooiing, aan het begin van de cursus creëer ik openheid en veiligheid, waardoor iedereen zich gezien en op zijn gemak voelt. Ik hoop dat mensen hun kaders verbreden, niet denken dat kan niet, maar dat ze verrast worden door wat ze zelf kunnen. Ik stuur aan op bewustwording van eigen talent, dat waar je kracht ligt en wil vooral de eigenheid van mensen zien.

Trots op!

‘Urban op de planken’ was een project waar ik aan werkte vanuit de JeugdTheaterschool in samenwerking met Urban House Groningen en waar ik met een nieuwe doelgroep heb gewerkt, urban jongeren. Daarnaast heb ik de voorstelling ‘Like me’ gemaakt onder coaching van theatermaker Gregory Caers, destijds betrokken bij de Kopergieterij. De groep bestond uit elf pubermeiden met wie ik het erg aan de stok heb gehad. Ik heb een enorme stap gezet om die meiden naar de theatraliteit te krijgen. Uiteindelijk gingen ze mee in het proces met als eindresultaat een voorstelling met meerdere lagen waarbij zij zelf bovendien goed begrepen wat ze aan het spelen waren. 

Favorieten

Mijn coach Gregory Caers is een voorbeeld voor me, ik heb wat betreft fysiek werken veel van hem geleerd. Ik ben gefascineerd geraakt door jeugdtheater in België, daar werken ze echt vanuit het ambacht theater, niet vanuit didactiek. De docent is een leermeester die met theater prikkelt en de leerlingen volgen. Kinderen en jongeren worden benaderd als individuen. Die interactie vind ik interessant en is nieuw voor me, binnen mijn opleiding was er juist vooral veel aandacht voor didactisch werken.

Opleiding

NHL opleiding theaterdocent in Leeuwarden

Meer

Ik geef les bij twee andere kunstencentra, de Wonderboom in Winsum en het Kielzog in Hoogezand. Daarnaast werk ik op projectbasis met basisscholieren en middelbare scholieren.

Docent Theater

"Falen is niet mislukken, falen is leren!"

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat ik leuk vind aan lesgeven is dat ik via die weg mensen op een speelse manier anders naar dingen kan laten kijken.

Favorieten

Keith Johnstone, de grondlegger van improvisatietheater zoals we dat kennen.

Opleiding

Willy Dorgeloos en Harm Jan Doornbos (trainingsbureau Improsa).

Meer

Ik ben trainingsacteur, communicatietrainer, teamtrainer en improvisatie-acteur.

http://www.improinklaar.nl/

Wil je graag theater maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • Cursussen, routes, workshops en meer
  • vraag & aanbod voor en door het amateurveld
  • Beleid & organisatie 2 x per jaar
Heb je een vraag?

Verplicht veld