Acteren in TL-licht

Acteren in TL-licht

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
03 feb 2022 19.30 - 21.30 donderdag Walstraat 34 12 240,00

Menselijk gedrag is afhankelijk van veel verschillende factoren. In deze cursus onderzoeken we hoe bepaald gedrag getriggerd/uitgelokt wordt door ander gedrag. We kennen waarschijnlijk allemaal het programma De Rijdende Rechter, een programma waarin vaak een ogenschijnlijk klein meningsverschil uitmondt in een rechtszaak. Hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe communiceer jij? Wat zeg je wel en wat uitdrukkelijk niet? Hoe je iets overbrengt is zoveel belangrijker dan wat je eigenlijk zegt... In deze cursus halen we het theater uit het theater, naar het alledaagse leven.

Aan de hand van gerichte spelopdrachten krijg je inzicht in de effecten van (non-verbale) houding en gedrag. Daarnaast zoomen we aan de hand van ‘het disc model’ wat meer in op de theorie achter gedrag en wordt er een link gelegd naar het Epische theater van Bertolt Brecht en Het Forum theater van Augusto Boal. Brecht en Boal waren beide theatermakers die theater als medium gebruikten om zowel acteur als publiek bewust te maken van menselijk gedrag in de maatschappij. Brecht met meer theatrale interventies en Boal met soms letterlijk ‘onzichtbaar theater’ op straat. De cursus Acteren in TL-licht maakt je bewust van je eigen handelen in zowel je werkende als sociale leven.

Aike Vogelzang

Aike Vogelzang vindt het met name belangrijk dat er in zijn lessen een veilige sfeer heerst,  waar zijn cursisten zich kunnen ontplooien en bewust worden van hun kracht en talent.

Meer weten over Aike en de cursussen die hij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld