Navigatie overslaan
Kies je cursus
Kinderen

Hou je van avontuur? En wil je samen met andere kinderen theater maken in een écht theater? VRIJDAG is de start van jouw ontdekkingsreis!

Theater voor kinderen

Voor alle leeftijden en elk niveau

Al vanaf 5 jaar kunnen kinderen bij VRIJDAG beginnen met theater maken. Per leeftijdsgroep hebben we theaterroutes waarbij je in aanraking komt met alle facetten van theater. Zo ga je op zoek naar jouw verhaal, ontdek je nieuwe kwaliteiten van jezelf en leer je te vertrouwen op je eigen kompas. Wil je eerst kijken of theater maken iets voor je is? Dan kun je starten met de introductiecursus voor kinderen. Bevalt het? Dan kun je doorstromen naar een route die past bij jouw leeftijd.

In de theaterroute Fantaseren (5/7 jaar) gaan we samen de vloer op, verkleden we ons en ervaar je hoe ver je fantasie jouw brengt. Iedere 8 lessen staan in het teken van thema’s die de verbeelding prikkelen. In de route Verbeelden (8/9 jaar) speel je vanuit improvisatie, maak je een theatrale performance en werk je de tweede helft van het jaar toe naar een eigen voorstelling. En in de route Beleven (10/12 jaar) beleef je hoe het is om als een echte speler en theatermaker eigen voorstellingen te maken met je groep en met beeldend muziektheatergezelschap Het Houten Huis.

Heb je de smaak flink te pakken en wil je meer les en verder groeien? Dan zijn er Theaterweekenden: extra projecten waarin je binnen een weekend toewerkt naar een voorstelling of presentatie met een specialist op een vakgebied binnen theater. Ben jij er klaar voor? Licht uit, spot aan: het podium is van jou!

Ben je ouder dan 12 jaar? Bekijk dan onze theatercursussen voor jongeren.