Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Jongeren

Wil je leren acteren en ontdekken wat je kan? Dan heeft VRIJDAG uitdagende cursussen en projecten voor jou. Binnen alle theaterroutes maak je een voorstelling in ons eigen theater.

Theater voor jongeren

Voor alle leeftijden en elk niveau

Wil je leren acteren en ontdekken wat je kan? Dan biedt VRIJDAG uitdagende cursussen en projecten. Per leeftijdsgroep hebben we theaterroutes waarbij je in aanraking komt met alle facetten van theater. Zo ga je op zoek naar jouw verhaal, ontdek je nieuwe kwaliteiten van jezelf en leer je te vertrouwen op je eigen kompas. Wil je eerst kijken of theater maken iets voor je is? Dan kun je starten met de introductiecursus voor jongeren. Bevalt het? Dan kun je doorstromen naar een route die past bij jouw leeftijd.

De theaterroutes voor jongeren zijn te volgen vanaf het moment dat je op de middelbare school zit. Elke route is opgedeeld in 4 blokken en per blok staat steeds iets anders centraal: van improviserend spelen en spelen met tekst tot interdisciplinair theater (bijvoorbeeld theater i.c.m. muziek). De tweede helft van het seizoen staat in het teken van het maken van een voorstelling die je speelt in het VRIJDAG Prinsentheater. De routes Uitdagen (12/13 jaar) en Experimenteren (14/15 jaar) werken daarvoor nauw samen met SPOT/de Stadsschouwburg en de route Acteren en Maken (16-20 jaar) met het Jonge Harten Festival. Dit betekent dat je tijdens het seizoen altijd één keer een voorstelling bezoekt die aansluit op waar je in de lessen mee bezig bent (dit is inbegrepen in het cursusgeld).

Daarnaast kunnen jongeren met autisme meedoen aan de route Oog voor detail, waarbij net iets meer aandacht wordt besteed aan de voorbereiding en lesopbouw. En voor jongeren die zich specifiek willen richten op theater en een mix van zang en spel hebben we een musicalcursus. Heb je de smaak flink te pakken en wil je meer? Dan zijn er voor jou Plusprojecten: extra projecten waarin je binnen een weekend toewerkt naar een voorstelling of presentatie met een specialist op een vakgebied binnen theater. Licht uit, spot aan: het podium is van jou!

Ben je jonger dan 12 jaar? Bekijk dan onze theatercursussen voor kinderen.