Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus
Jongeren

Wil je leren acteren en ontdekken wat je kan? Dan heeft VRIJDAG uitdagende cursussen en projecten voor jou. Binnen alle theaterroutes maak je een voorstelling in ons eigen theater.

Theater voor jongeren

Voor alle leeftijden en elk niveau

De theaterroutes voor jongeren bestaan uit meerdere lesblokken, waarin steeds iets anders centraal staat: van improviserend spelen tot performance theater en spelen met tekst. Als je les volgt binnen een route, bezoek je altijd met je groep een voorstelling in het theater (inbegrepen in het lesgeld) én maak je in de tweede helft van het seizoen eigen voorstelling die je voor publiek speelt in het VRIJDAG Prinsentheater. VRIJDAG werkt daarbij nauw samen met andere culturele partners uit de stad, waaronder het Jonge Harten Festival, SPOT/de Stadsschouwburg en het NNT.

Bekijk de lesroute van jouw leeftijd om te zien wat we voor jou op het programma hebben staan, zoals de route Uitdagen (12-13 jaar), Experimenteren (14-15 jaar) of Acteren en Maken (16-20 jaar). De cursus Musical is voor jongeren die zich specifiek willen richten op theater waarin de mix van dans zang en spel centraal staat. Daarnaast kunnen jongeren met autisme meedoen aan de route Oog voor detail, waarbij net iets meer aandacht wordt besteed aan de voorbereiding en lesopbouw. Alle jongerenroutes zijn te volgen vanaf 12 jaar, wanneer je op de middelbare school start. Zit je nog op de basisschool? Dan nodigen we je graag uit bij onze theaterroutes voor kinderen.

Wil je eerst kijken of theater maken iets voor je is? Start dan met de introductiecursus voor jongeren. Bevalt het? Dan kun je doorstromen naar de Route Theater (13-18 jaar) of een bovengenoemde route die past bij jouw leeftijd. Heb je de smaak flink te pakken en wil je meer? Dan zijn er voor jou Theaterweekenden: extra projecten waarin je binnen een weekend toewerkt naar een voorstelling of presentatie met een specialist op een vakgebied binnen theater. Deze zijn voor iedereen te volgen, of je nu al les bij ons volgt of niet. Licht uit, spot aan: het podium is van jou!

Ben je jonger dan 12 jaar? Bekijk dan onze theatercursussen voor kinderen.