Navigatie overslaan
Kies je cursus

Musical training

13-18 jaar

Maak kennis met genre musical en leer hoe je een nummer op het toneel brengt met spel, zang en dans!

Musical training

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
12 sep 2024 18:30 - 21:00 Donderdag Noorderpoort 105,- Inschrijven

Ben je niet vies van zingen, dansen en spelen? Musical biedt het je allemaal! In de lessen word je getraind in alle drie de disciplines door een dans-, zang- en speldocent. Ervaring is niet vereist. Jongeren en volwassenen volgen deze musicalcursus samen: het is één groot musicalgezelschap!

Let op: De lessen zijn bij Noorderpoort Kunst en Multimedia (Verzetsstrijderslaan 2).

Voorstelling maken?

Deze musicalcursus is aan te raden als je door wilt stromen naar de cursus Musical: Voorstelling maken die in november start. In dat geval raden we je aan om jezelf daar alvast voor in te schrijven.

Docenten

Docenten: Mariska Pronk, Leonie Zuidema, Marith Venema

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 7-11jr
 • Workshop
 • Tip!

Kinderorkest Muziek Maatjes

Lijkt het je leuk om samen met andere leeftijdsgenoten in een orkest te spelen? Doe mee met Kinderorkest Muziek Maatjes!

 • 18-99jr
 • Workshop
 • Tip!

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan dit theaterweekend!

 • 5-7jr

Route Fantaseren

De wereld is magisch, zeker voor kinderen van 5 tot 7 jaar. Zij leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Samen gaan we de vloer op en ervaren we hoe ver onze fantasie ons brengt.

Trombone

Wil je trombone leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in onze Big Band, een orkest, een popband of jazzensemble.

 • 14-99jr

Open Jazz Session

Samen improviseren, naar elkaar luisteren en er iets moois van maken.

 • 8-12jr

VRIJDAG Bands

Onder leiding van een bandcoach werk je aan je individuele skills, aan samenspelen en performance.

 • 7-9jr

Introductiecursus viool

Hoe is het om muziekles te krijgen op je favoriete instrument? Kom er achter tijdens deze korte introductiecursus viool voor kinderen van 7-9 jaar.

 • 21-99jr

Theater overdag

Tijdens deze cursus werk je aan de basiskwaliteiten van acteren en ondervind je wat nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 16-99jr

Djembé

Ieder een eigen drum, samen in een ritme! Ervaar de kracht en energie die vrijkomt als we samen djembé spelen.

 • 2,5-4jr

Muziek op Schoot (peuter)

Muziek op Schoot staat voor de intimiteit tussen (groot)ouder en kind. Samen (schoot)spelletjes doen, zingen, spelen en muziek maken.

 • 8-12jr

Introductiecursus theater

Hoe is het om je eigen ideeën tot leven te brengen op de spelvloer? Doe mee en kijk of toneelspelen bij je past!

Bariton

Wil je bariton leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in onze Big Band of een popband of jazzensemble of orkest.