Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Musical

19-99 jaar Uitverkocht

Maak kennis met genre musical en leer hoe je een nummer op het toneel brengt met spel, zang en dans!

Wees er op tijd bij, want de groepen worden een week van tevoren gevormd.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
01 feb. 2024 19:00 - 21:00 Donderdag Noorderpoort Gegeven door: Leonie Zuidema, Marith Venema, Sam Salomons 375,- Uitverkocht

Ben je niet vies van zingen, dansen en spelen? Musical biedt het je allemaal! In deze cursus werk je toe naar een musicalvoorstelling. Je gaat snel aan de slag, want we hebben slechts 16 lessen de tijd om een musical op de planken te brengen. Het is daarom belangrijk om altijd aanwezig te zijn, zodat je met de hele groep door kan groeien in het repetitieproces. Ervaring is niet vereist.

Dans, zang en spel

Je krijgt tijdens de cursus les van 3 docenten: een dans-, zang- en een speldocent. Zij verdelen hun tijd over deze cursus en die van de jongeren, die tegelijkertijd plaatsvindt. Dit betekent dat je steeds andere dingen doet die bij musical horen: het ene moment repeteer je een scene met de speldocent, het andere moment leer je een dans-choreografie of studeer je op een lied. Richting het einde oefen je het geheel met alle groepen samen, om uiteindelijk tot één musical te komen die je voor publiek gaat spelen.

Let op: De lessen zijn bij Noorderpoort Kunst en Multimedia (Verzetsstrijderslaan 2).

Docenten

Docenten: Leonie Zuidema, Sam Salomons, Marith Venema

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. We kunnen wel proberen om je bij de start van een cursus een kijkje te gunnen, dit bekijken we per cursus en op individueel niveau. Neem hiervoor contact op via cursus@bijvrijdag.nl. Ben je écht benieuwd of theater maken iets voor je is? Dan adviseren we je om een korte introductiecursus theater te volgen.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 4-7jr

Muziekshow

Samen zingen, dansen op muziek en liedjes maken over alle dingen die zomaar gebeuren!

Dwarsfluit

Wil je dwarsfluit leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in bijvoorbeeld ons dwarsfluitensemble of een popband.

  • 16-99jr

Blokfluitensemble Notenhout (gevorderden)

Blokfluitensemble Notenhout is een gevorderd ensemble voor iedereen vanaf 16 jaar.

  • 16-99jr

Global Music Here & Now Band (wereldmuziek)

Deze band speelt topstukken uit het wereldmenu. Bijna alle instrumenten zijn welkom, maar het is wenselijk dat je enigszins je instrument beheerst en noten kunt lezen.

  • 21-99jr

De vloer op

Met weinig informatie word jij de vloer op gestuurd en ‘bluf’ je jezelf door de scene heen. Durf jij het aan?

  • 1,5-4jr

Peuterswing

Klap, stamp, zing, spring, zwierezwaai en dans mee met livemuziek op de piano en accordeon!

Gitaar

Wil je gitaar leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een band, orkest of het gitaarensemble.

  • 14-99jr

Superstars

Superstars is een bandje voor het speciaal onderwijs. Iedereen kan meedoen en alle instrumenten zijn welkom!

  • 16-99jr

Strijkersensemble

Violist, altviolist, cellist of contrabassist? Meld je aan voor het Strijkersensemble en geniet van het samenspelen met andere strijkers!

  • 21-99jr

Theater Coachingstraject

Dit traject is opgezet voor collectieven die zelfstandig willen werken, maar af en toe coaching van de theaterprofessionals van VRIJDAG willen inzetten.

  • 0,5-1,5jr

Babymuziek

Onder begeleiding van de docent maken ouder en kind samen op speelse wijze kennis met muziek. We zingen, dansen en maken muziek op kleine instrumenten.

Elektrische gitaar

Wil je elektrische gitaar leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in een popband.