Navigatie overslaan
Kies je cursus
Volwas­senen

Plezier maken op de spelvloer, verhalen vertellen en en nieuwe kwaliteiten bij jezelf ontdekken? Dat kan bij VRIJDAG met de theatercursussen voor volwassenen.

Theater voor volwassenen

Voor alle leeftijden en elk niveau

Bij VRIJDAG hebben we verschillende theatercursussen voor volwassenen. De meeste cursussen bestaan uit 8 of 16 lessen. Na elke cursus kun je je opnieuw inschrijven en meteen door naar een volgende cursus. Je stelt zo je eigen route samen, waardoor je je optimaal kunt ontwikkelen als acteur en theatermaker. Ben je nieuw in de wereld van theater en wil je uitvinden of acteren bij je past? Dan raden we je aan om te starten met de introductiecursus voor volwassenen. Hierna weet je beter welke kant je op wilt en welke vervolgcursus bij je past.

Als je al precies weet wat je wilt, dan is er een mooi menu om uit te kiezen: van theater maken tot spelen en optreden. Ook hebben we voor mensen met schrijfambities op het vlak van theater dit seizoen een mooi aanbod. Naast de cursus Van tekst naar vloer en Eenakter schrijven is er een maandelijkse Schrijversklas, gericht op uitwisseling van je eigen werk en inspiratie. En als je meer interesse hebt in het maken van een voorstelling, kijk dan eens bij de cursus Voorstelling maken of Productie.

Wil je het theater maken nog wat meer onderzoeken, ga dan voor Van lichtbeeld naar spel, Van kostuum naar personage, Locatietheater of Beeldend theater. Liever een mix van zang, dans en spel? Kies dan de Musical training of leer verhalen vanuit een heel ander perspectief te vertellen in de cursus Film maken. En voor wie de behoefte voelt om zich te verdiepen met een vaste groep is er de vierjarige opleiding Theaterschool voor Volwassenen.

Heb je de smaak flink te pakken en wil je meer? Of wil je jezelf juist kortstondig onderdompelen in een bepaald vakgebied binnen theater? Dan zijn er voor jou Theaterweekenden: workshops waarin je binnen een weekend toewerkt naar een voorstelling of presentatie met een specialist op een vakgebied binnen theater. Deze zijn voor iedereen te volgen, of je nu al les bij ons volgt of niet.

Onze workshops en cursussen

Ben je ouder dan 50 jaar? Bekijk dan onze theatercursussen voor senioren.