Navigatie overslaan
Kies je cursus

Muziek op Schoot (baby)

0,5-1,5 jaar

Muziek op Schoot staat voor de intimiteit tussen (groot)ouder en kind. Samen (schoot)spelletjes doen, zingen, spelen en muziek maken.

Muziek op Schoot (baby)

Is je kindje wat ouder? Kies dan Muziek op Schoot voor dreumesen of peuters.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
12 sep 2024 09:00 - 10:00 Donderdag Akkerstraat 99 68,- Inschrijven
14 nov 2024 09:00 - 10:00 Donderdag Akkerstraat 99 68,- Inschrijven
30 jan 2025 09:00 - 10:00 Donderdag Akkerstraat 99 68,- Inschrijven
03 apr 2025 09:00 - 10:00 Donderdag Akkerstraat 99 68,- Inschrijven

In de les zullen enkele liedjes je bekend voorkomen en daarnaast leer je ook veel nieuwe liedjes en krijg je inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan. We maken muziek met instrumenten die bij de leeftijd van je kind passen, denk bijvoorbeeld aan schudeitjes, klankstaven of trommeltjes. Ook gebruiken we spelmateriaal zoals badeendjes, blokjes of danssjaaltjes en het spelletje kiekeboe is van alle tijden! De les is erg afwisselend, we gaan natuurlijk ook lekker bewegen of soms even rustig luisteren naar muziek.

Al spelenderwijs wordt tijdens de les op professionele wijze de muzikale basis gelegd: het kind ervaart muziek in al zijn soorten, namelijk door zelf muziek te maken, door op muziek gedragen te worden, zelf te bewegen of door gewoon te luisteren. De band met je kind, het van elkaar genieten en samen spelen, staat voorop.

Het eerste kwartier is er tijd om je in alle rust te installeren samen met je kleintje. De les zelf duurt ongeveer 40 minuten. Na afloop van iedere les ontvang je bladmuziek, zodat je de liedjes en versjes thuis kan herhalen.

Docenten

Docenten: Rie-jetske Komen-Meinema

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Contrabas

Wil je contrabas leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in bijvoorbeeld onze Big Band.

Accordeon

Wil je accordeon leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in ons accordeonorkest.

  • 16-20jr

Route Acteren en Maken

Ben jij nieuwsgierig en hou je van toneelspelen? Doe mee en maak een voorstelling die je voor publiek speelt in de Stadsschouwburg!

  • 21-99jr

Film maken

In 8 lessen maak je onder begeleiding van een acteur en filmmaker een korte film.

  • 13-18jr

Musical: Voorstelling maken

Maak kennis met genre musical en leer hoe je een nummer op het toneel brengt met emoties, spel en beweging!

Trompet

Wil je trompet leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les van enthousiaste en ervaren docenten en als je wilt kun je meespelen in orkesten, popbands of jazzensembles.

Slagwerk

Wil je djembé, pauken, vibrafoon, marimba of snaredrum leren spelen? Start met slagwerk of percussie bij VRIJDAG!

  • 21-99jr

Theaterschool voor Volwassenen (jaar 1)

In het eerste jaar van de TSV ligt de focus op het lichaam als instrument: wat kan het, wat doet het en wat vertelt het?

  • 21-99jr

De vloer op

Met weinig informatie word jij de vloer op gestuurd en ‘bluf’ je jezelf door de scene heen. Durf jij het aan?

  • 21-99jr

Van kostuum naar personage

Je maakt een stuk, ontwikkelt je personage en dan krijg je een kostuum aan. Niet dus! Deze keer draaien we het om.

Bugel

Wil je bugel leren spelen? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les op een leuke en gedegen manier en als je wilt kun je meespelen in ons bijvoorbeeld onze Big Band.

Drums

Hou je van lekkere beats en zou je graag drummer in een band willen zijn? Dat kan bij VRIJDAG!