Edelsmeden - dinsdagavond (tweewekelijks)

Edelsmeden (tweewekelijks)

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
02 mrt 2021 19:15 - 21:45 dinsdag Walstraat 34 8 210,00

Mocht er een nieuwe lockdown komen als gevolg van het coronavirus covid-19, dan kun je voor de lessen die komen te vervallen restitutie aanvragen.

Wil jij je eigen ring of ketting maken? In deze cursus edelsmeden op dinsdagavond leer je stapsgewijs sieraden en andere voorwerpen te maken. Edelsmeden is een bijzonder vak van ontwerpen, vormgeven, zagen, vijlen, solderen en polijsten. Decoratietechnieken als emailleren, etsen, ciseleren en stenen zetten passeren de revue.

Als beginner leer je ontwerpen en leer je de basistechnieken van het werken met onedel metaal. Na ongeveer zes weken kun je met zilver gaan werken. Ben je gevorderd, dan kun je direct met je eigen ontwerpen aan de slag. Er wordt gewerkt in een werkplaats waar beginners en gevorderden naast elkaar werken, en elkaar daarbij inspireren. Je wordt hierbij persoonlijk en op je eigen niveau begeleid.

Het lokaal heeft alle benodigde professionele apparatuur. Onedel basismateriaal is bij de prijs inbegrepen. Zilver en aanvullend materiaal wordt per gram afgerekend.

Liever op een ander moment? Kies je cursus!

Corona-maatregelen

Vanwege de maatregelen die we momenteel treffen om 1,5 meter afstand te kunnen houden, is het niet mogelijk om het reguliere aantal cursisten in het lokaal toe te laten. Wij bieden nu daarom kortere cursussen voor een kleine groep cursisten. Dit betekent wel dat wij genoodzaakt zijn de prijzen tijdelijk te verhogen, wat het verschil in cursusprijs verklaart.

Peter Deelman

Docent Edelsmeden 

Lesgeven bij VRIJDAG

Wat ik het leukste aan lesgeven bij VRIJDAG vind ik de variatie in cursisten. In de groep is er namelijk sprake van niveau verschillen waardoor er een interessant gezelschap ontstaat. VRIJDAG biedt mij de vrijheid om een eigen cursusopbouw te maken waardoor er voldoende mogelijkheid is om te blijven differentiëren. Per cursist kijk ik hoe ik ze kan uitdagen en begeleiden met datgene waar ze zelf toe in staat zijn en wat zij persoonlijk willen leren. Mensen komen voor hun plezier en ontspanning. Ik vind het dan ook belangrijk om dat te bieden in plaats van hen te vermoeien met technische moeilijkheden.

Trots op!

Ik ben het meest trots op de mogelijkheid die VRIJDAG heeft geboden om een zwaar slecht horende man mee te laten doen aan de cursus. Deze man had eigenlijk niet voldoende geld maar omdat er een andere cursist uitviel heb ik er voor kunnen zorgen dat deze man zijn plaats kon in nemen. Ook ben ik trots op de cursisten die ieder jaar zeggen te stoppen maar toch altijd terug komen.  

Favorieten

Een voorbeeld voor mij is Peter de Wit. Met hem heb ik in Zweden gewerkt. Hij maakt dingen in een bepaalde stijl die mij er aanspreekt. Voor wie ik ook bewondering heb is Willem Tredgett, een vriend van mij

Opleiding

Ik ben opgeleid aan de Vakschool in Schoonhoven. Daar heb ik gestudeerd onder Cor Mandjes, Lily Tsarik en Willem Honing. Daarna ben ik in de praktijk ben ik opgeleid door Peter de Wit en Margaret Sandström in Zweden.

Meer

Thuis heb ik een werkplaats waar ik af en toe nog nieuw werk voor klanten maak. Incidenteel voer ik nog reparaties uit voor mensen uit mijn omgeving. Op dit moment geef ik ook les in het voortgezet speciaal onderwijs. Daar deed ik laatst een cursus en die zij mochten afsluiten met een sieraad of een beeldhouwwerk of iets anders. Zo ben ik met die kinderen bezig met mijn vak.

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld