Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Fashion: Recycle je eigen kleding

Wachtlijst

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaicursus!

Eerst even proberen? Doe zondag 3 maart mee met deze eendaagse workshop!

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
01 feb. 2024 09:30 - 12:00 Donderdag Walstraat 34 Gegeven door: Amber Witte 191,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Wachtlijst

We gaan out-of-the-box onderzoek doen naar materialen, combi’s en/of patronen. En je gaat werken met zelf ingebrachte kleding en accessoires. Neem dus zoveel mogelijk mee. Uit alle meegebrachte materialen stellen we onze ‘eigen’ kringloop voor een dag samen, die we als voorraadkast gaan gebruiken en waaruit we gaan shoppen!

Het samen sparren, denken, proberen en uittesten is in deze cursus heel belangrijk. Maar uiteindelijk maak je wel jouw eigen werkstuk. En dat kan van alles zijn! Van een originele draagtas tot een kunstwerk met een statement. Intussen kan Amber je alles vertellen over duurzame mode, recycle-technieken en materialen en specifieke technieken, zoals zero-waste sewing (naaien zonder restafval).

Naast technische informatie is er veel aandacht om te experimenteren, brainstormen, ontwerpen, vormgeven, ideeën leren uitwerken en materiaalkennis. We gaan werken met de naaimachine, lockmachine, scheuren en knippen, op de pop werken en nog meer. En iedereen kan meedoen, want de cursus is geschikt voor beginners en gevorderden.

Docenten

Docenten: Amber Witte

Wil je graag meedoen, maar is de workshop voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 16-99jr
  • Tip!

Fashion: Recycle je eigen kleding

Wil jij leren ontdekken wat er mogelijk is met bestaande kledingstukken, materialen en accessoires? Mixen en matchen én ook nog iets leren? Kom dan meedoen met deze naaiworkshop!

Etsen en fotografisch etsen: de basis

Wil je alles leren over fotografisch etsen? Dat kan bij VRIJDAG. Experimenteer met monotype, materiaaldruk en droge naald.

Naaicursus: Zero Waste

Vind jij het leuk om met mode aan de slag te gaan, en staat duurzaamheid daarbij voorop? Kom maken bij VRIJDAG!

  • 18-99jr

Schilderen: Kleurenleer

Ontdek op een speelse manier wat kleur is en hoe kleur werkt in deze eendaagse workshop!

Up-, re- en downcyclen

Hou je van mode, kleding maken én duurzaamheid? Kom dan up-, re- of downcyclen in deze cursus.

  • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

  • 10-12jr

Kinderatelier

Wil je spelenderwijs materialen en technieken ontdekken? Dat kan bij VRIJDAG. Kom experimenteren, samenwerken en fantaseren.

  • 18-99jr

Grote planten drukken

Hou jij van groen? Van bloembladeren, bladnerf en stampers of stekels? Kom (gedroogde) planten, bladeren en bloemen drukken!

Basisbeginselen van het kijken

Wat wil je fotograferen en hoe breng je dat het best en snelst in beeld? Leer het bij VRIJDAG.

DIY: Papier maken

Meestal teken, knip of plak je ermee. Maar hoe maak je eigenlijk papier? Wat is er allemaal mogelijk? Kom het ontdekken in deze cursus!

Schilderen: Mixed media and other matters

Ontdek nieuwe lagen en ingangen in je werk bij VRIJDAG. Je experimenteert met materialen en technieken. In dit proces word je persoonlijk begeleid.

Keramiek: Werkplaats

Cursisten van VRIJDAG kunnen zelfstandig aan de slag in de keramiekwerkplaats.