Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Modeltekenen, iedereen kan het!

Deze cursus is voor iedereen die het tekenen van een model wil ervaren, beginners en gevorderden.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
14 nov. 2023 13:30 - 16:00 Dinsdag Walstraat 34 Gegeven door: Aafke Sterenberg 217,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen
30 jan. 2024 13:30 - 16:00 Dinsdag Walstraat 34 Gegeven door: Aafke Sterenberg 217,- Inschrijven
02 apr. 2024 13:30 - 16:00 Dinsdag Walstraat 34 Gegeven door: Aafke Sterenberg 217,- Inschrijven

Modeltekenen verveelt nooit! Alles wat met tekenen te maken heeft, komt hier bij elkaar: compositie, restvormen, licht en donker, intuïtief tekenen vanuit je eigen handschrift.

Er wordt getekend volgens de methode van Betty Edwards, dat wil zeggen dat de nadruk ligt op het leren kijken zonder analytisch te worden. Hierdoor leer je al doende de juiste verhoudingen te zien.

Tijdens de lessen worden verschillende opdrachten gegeven, dit om je steeds met een andere blik naar het model te laten kijken, waardoor het tekenen veel makkelijker wordt.

Er wordt gewerkt met verschillende materialen, zoals houtskool, Oost-Indische inkt en met de woody (aquarelpotlood).

Docenten

Docenten: Aafke Sterenberg

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 12-15jr

Beeldende kunstatelier

Wil je creatief bezig zijn? Dat kan bij VRIJDAG. Je krijg les op een leuke en gedegen manier. Verras jezelf en ontdek wat je leuk vindt!

Mouleren en draperen: De basis

Lijkt het jou leuk zelf te ontwerpen, en jouw eigen ideeën om te zetten in een patroon? Meld je dan aan voor deze reeks van 8 lessen mouleren en draperen!

Fotobewerking in Lightroom

Alles leren van Adobe Lightroom? Dat kan bij VRIJDAG. Leer foto's importeren, bewerken en retoucheren.

  • 16-21jr

Beeldende kunstatelier

Wil je creatief bezig zijn? Dat kan bij VRIJDAG. Verras jezelf en ontdek wat je leuk vindt!

Textiel: prints en patronen (zeef)drukken

Prints, patronen, strepen, stippen… word jij al enthousiast? In deze cursus kun je helemaal los met het drukken van prints en patronen op textiel!

  • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

Basiscursus tekenen en schilderen

Wil je leren tekenen en schilderen? Dat kan bij VRIJDAG. Onder begeleiding van een ervaren docent krijg je het onder de knie.

Houtdrukken

Wil je alles leren over houtdrukken en het gutsen? Dat kan bij VRIJDAG. De begeleiding is individueel en gericht op de ontwikkeling van je eigen stijl en creatieve aanpak.

Basiscursus tekenen en schilderen (vervolg)

Heb je al eens kennisgemaakt met de basistechnieken tekenen en schilderen en ben je enthousiast? Dan is deze cursus iets voor jou!

Tekenen, iedereen kan het! (basiscursus)

Wil je leren tekenen? Dat kan bij VRIJDAG. Je werkt met fineliner en houtskool onder begeleiding van een ervaren docent.

Drukwerk op dinsdag: Diverse technieken

Wil je aan de slag met verschillende materialen en druktechnieken? Dat kan bij VRIJDAG. Spelenderwijs krijg je de verschillende druktechnieken onder de knie.

Outdoor fotografie: Winterlandschap

Ben jij een bikkel en hou je van fotograferen en een uitdaging? Kom dan naar VRIJDAG. Pak je camera en ga 4 zaterdagen mee op pad met een docent.