Printmaking

Printmaking

INSCHRIJVEN
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
13 apr 2022 19.30 - 22.00 woensdag Walstraat 34 8 185,00

In acht weken leer je verschillende diepdruktechnieken kennen. Van etsen tot droge naald, van materiaaldruk tot monotype en sjabloondruk. Het principe is altijd hetzelfde; je maakt een plaat om daar vervolgens afdrukken van te maken met behulp van een pers. De uitkomst is echter oneindig divers!

Beeldhouwen op de millimeter

Diepdruk is het afdrukken van een reliëf; het maken van een drukplaat is in feite beeldhouwen op de millimeter. Verschillende kleuren inkt en verschillend papier leveren telkens een ander beeld op. Naarmate je het vaker doet krijg je steeds meer inzicht in de mogelijkheden en zullen je prenten geleidelijk aan steeds spannender en diverser worden.

Heb je al een idee wat je wil maken? Een voorbeeld, een aantal schetsen of onderwerpen waar je mee aan de slag wil? In deze cursus, voor beginners en gevorderden, is veel ruimte voor feedback en persoonlijke begeleiding.

Pol Taverne

Pol Taverne besteedt in haar lessen veel aandacht aan kunstgeschiedenis en laat veel voorbeelden zien van relevante kunstenaars. Ze geeft les op een ontdekkende manier; ze laat haar cursisten gewoon beginnen en als ze tegen moeilijkheden aanlopen reikt ze de tools aan om ze op te lossen.

Meer weten over Pol en de cursussen die zij geeft?

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld