Navigatie overslaan
Kies je cursus

Route Oog voor detail

16-23 jaar

Deze cursus is gericht op jongeren en jongvolwassenen met autisme of een diagnose die je neurodivergent kunt noemen.

Route Oog voor detail

De eerste les is een gratis proefles! Schrijf je in en betaal pas als je doorgaat.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
09 sep 2024 17:00 - 19:00 Maandag Noorderbuitensingel 11 399,- Inschrijven

De theaterroute Oog voor detail is gericht op jongeren en jongvolwassenen van 16 tot 23 jaar met autisme of een diagnose die je neurodivergent kunt noemen, zoals ADHD, ADD, ASS, hoogsensitiviteit, dyslexie en hoogbegaafdheid.

Vind je de stap om deel te nemen aan een reguliere theatercursus net wat te groot? Vind je het prettig als er iets meer begeleiding en persoonlijke aandacht is? Of lijkt het je bijvoorbeeld vooral leuk om samen te spelen met anderen waarin je jezelf meer herkent? Dan is dit je plek!

In de cursus draait het om acteren. Hoe verander je bijvoorbeeld in iemand die heel anders is dan jij, maar blijf je toch geloofwaardig spelen? Je leert improviseren en basistechnieken om tot spel te komen. Ook ga je aan de slag met teksten en leer je de mogelijkheden van je lichaam en stem kennen.

We werken met kleine groepen van minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers en we besteden net iets meer aandacht aan de voorbereidingen en de lesopbouw. Er is een pedagoog aanwezig, waardoor er meer persoonlijke aandacht en afstemming mogelijk is. Maar net als alle andere cursussen bij VRIJDAG draait ook deze cursus om uitdagen, experimenteren, acteren, theater én plezier maken.

Docenten

Docenten: Claudine Pantophlet, Anke Odinga, Ineke de Vries

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. Maar je kunt wel aan de start van deze cursus één les vrijblijvend meedoen. Schrijf je in en betaal pas als je doorgaat.

Wil je meer van ons weten voordat je jezelf inschrijft? Neem contact op met Loes Nuijten (Programmeur Theater) via loes.nuijten@bijvrijdag.nl.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 8-9jr

Route Verbeelden

In deze cursus nemen we je mee de vloer op, zo ontdek je hoe je je eigen fantasie kunt gebruiken in theater. Doe je mee?

 • 13-18jr
 • Workshop

Theaterweekend

Volg je theaterles en wil je meer? Of wil je kort en intensief kennismaken met theater bij VRIJDAG? Doe dan mee aan een theaterweekend!

 • 21-99jr

Van kostuum naar personage

Je maakt een stuk, ontwikkelt je personage en dan krijg je een kostuum aan. Niet dus! Deze keer draaien we het om.

 • 14-15jr

Route Experimenteren

In deze theaterroute ga je aan de slag met acteren en verdiep je je in personages. Ook maak je een voorstelling voor publiek. Ga jij het experiment aan?

 • 21-99jr

Film maken

In 8 lessen maak je onder begeleiding van een acteur en filmmaker een korte film.

 • 21-99jr

Schrijversklas

Kom maandelijks toneel- en filmteksten ontwikkelen en inspiratie opdoen met andere schrijvers in de Schrijversklas!

 • 12-13jr

Route Uitdagen

In deze route word je uitgedaagd om te maken! Je gaat improviseren en aan de slag met film en performance theater. We sluiten af met het maken van een voorstelling.

 • 21-99jr

De vloer op

Met weinig informatie word jij de vloer op gestuurd en ‘bluf’ je jezelf door de scene heen. Durf jij het aan?

 • 21-99jr

Eenakter schrijven

Werk aan het schrijven van je eigen eenakter, een (kort) toneelstuk dat bestaat uit één akte.

 • 16-20jr

Route Acteren en Maken

Ben jij nieuwsgierig en hou je van toneelspelen? Doe mee en maak een voorstelling die je voor publiek speelt in de Stadsschouwburg!

 • 21-99jr

Theater overdag

Tijdens deze cursus werk je aan de basiskwaliteiten van acteren en ondervind je wat nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 14-18jr

Liedinterpretatie musical

Heb je altijd al willen begrijpen hoe musicalartiesten de emoties in hun liedjes tot leven brengen? Dan is deze cursus echt iets voor jou!