Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Route Oog voor detail

16-23 jaar

Oog voor detail is gericht op jongeren en jongvolwassenen met autisme. In deze cursus besteden we net iets meer aandacht aan voorbereiding en de lesopbouw.

De eerste les is een gratis proefles! Schrijf je in en betaal pas als je doorgaat.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
11 sep. 2023 16:30 - 18:30 Maandag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Anke Odinga, Claudine Pantophlet 190,- Uitverkocht
05 feb. 2024 16:30 - 18:30 Maandag Noorderbuitensingel 11 Gegeven door: Anke Odinga, Claudine Pantophlet 190,- Inschrijven

De theaterroute Oog voor detail is gericht op jongeren en jongvolwassenen (tot 23 jaar) met autisme. Heb jij deze diagnose en vind je de stap om deel te nemen aan een reguliere theatercursus net wat te groot? Vind je het prettig als er iets meer begeleiding en persoonlijke aandacht is? Of lijkt het je vooral leuk om samen te spelen met anderen met autisme? Dan is dit je plek!

In de cursus draait het om acteren. Hoe verander je bijvoorbeeld in iemand die heel anders is dan jij, en blijf je toch geloofwaardig spelen? Je leert improviseren en basistechnieken om tot spel te komen. Ook ga je aan de slag met teksten en leer je de mogelijkheden van je lichaam en stem kennen.

We besteden net iets meer aandacht aan de voorbereidingen en de lesopbouw. Ook sluit er een pedagoog aan bij de lessen, waardoor er meer persoonlijke aandacht en afstemming mogelijk is. Maar net als alle andere cursussen bij VRIJDAG draait ook deze cursus om uitdagen, experimenteren, acteren, theater én plezier maken.

Docenten

Docenten: Anke Odinga, Claudine Pantophlet

Veelgestelde vragen

Theater maken doe je in een veilige omgeving en met een vertrouwde groep. Als een theatercursus bij ons eenmaal is begonnen, is het daarom niet mogelijk om een proefles te volgen. Maar je kunt wel aan de start van deze cursus één les vrijblijvend meedoen. Schrijf je in en betaal pas als je doorgaat.

Wil je meer van ons weten voordat je jezelf inschrijft? Neem contact op met Loes Nuijten (Programmeur Theater) via loes.nuijten@bijvrijdag.nl.

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

 • 21-99jr
 • Tip!

Van tekst naar vloer

Zelf theaterteksten schrijven door middel van unieke opdrachten en deze vervolgens theatraal maken. Ga jij de uitdaging aan?

 • 13-18jr

Musical

Zing je thuis de sterren van de hemel? Droom je weg bij het kijken naar een musicalshow? Zou je dat zelf ook graag willen? Dan is deze cursus iets voor jou!

 • 7-12jr

Beats Bouwen

In deze cursus ga je aan de slag met een eigen muziekproductie! Leer jouw eigen beats en tracks bouwen op een iPad.

 • 7-12jr

Muziek Talent (kinderen)

Samen componeren, improviseren, je eigen songs schrijven en spelen in een band!

 • 21-99jr

Acteren

In deze cursus verdiep je jezelf in geloofwaardig leren spelen, scèneopbouw, transformeren tot personages, samen spelen en bovenal jezelf ontdekken als acteur.

 • 4-12jr

Vrije inloop: Muziek, theater en beeldende kunst

Muziek, theater en beeldende kunst

 • 21-99jr

Platte karakters spelen

Flat characters spelen; van de lusteloze lakei tot de rampzalige receptioniste…

 • 4-99jr

Ervaar muzikaal Afrika

Daag jezelf uit met zingen in Afrikaanse talen en dans en speel lekker mee op de aanstekelijke ritmes.

 • 21-99jr

Acting

This is our theatre course in English for adults. Take part and see if acting is right for you! Experience not required.

 • 19-99jr

Introductiecursus theater

De introductiecursus theater is de perfecte manier om te kijken of acteren bij je past. Je leert de grondbeginselen van acteren en ondervindt wat er nodig is om geloofwaardig te kunnen spelen.

 • 8-12jr

Acting

This is our theatre course in English for children. Take part and see if acting is right for you! Experience not required.

 • 7-10jr

Ontdek je Instrument

Wil je graag muziek maken en ontdekken welk instrument bij je past? Doe mee met Ontdek je Instrument!