Schilderen met de camera

Schilderen met de camera

HOUD ME OP DE HOOGTE
Startdatum Tijd Dag(en) Locatie Aantal lessen Prijs
15 mrt 2021 19:45 - 22:15 maandag Walstraat 34 7 158,00

We weten nog niet wanneer we kunnen starten met deze cursus. Laat je gegevens achter en je krijgt (vrijblijvend) bericht zodra we weer starten.

Baal je ervan dat je al kunt fotograferen en zou je graag weer de opwinding willen voelen van het onbekende en het nieuwe, van het verrast worden en ontdekken? Ben je geen beginner meer in de fotografie en zou je de wereld met andere ogen, door een nieuwe lens en met een verfrissende blik willen bekijken? Meld je dan aan voor de Cursus Schilderen met de Camera en ga mee op deze bijzondere ontdekkingstocht door het land van onbegrensde mogelijkheden!

Als beeldend kunstenaar beschouw ik fotografie als een vorm van schilderkunst. Ik vind het heerlijk de grenzen op te zoeken van wat mogelijk is met een camera en het overgangsgebied tussen fotografie en beeldende kunst te verkennen. Ik nodig je graag uit voor deze Magical Mystery Tour: een serie van 7 lessen waarin je onbekende paden betreedt en je de wereld via je camera met een nieuwe blik bekijkt.

Tijdens deze lessen zullen we alles uit jou en je camera halen dat je niet voor mogelijk had gehouden. Elke les staat in het teken van een bijzondere techniek, inspiratiebron of werkwijze. Je krijgt wekelijks een uitdagende opdracht èn jullie maken een bijzonder fotoboekje! De laatste les zullen we bekijken hoe we een keuze uit de bizarre, oogverblindende en sprakeloos makende foto’s op de meest intense wijze kunnen presenteren.

Lesinhoud

  • Les 1      Afwijkende kaders
  • Les 2      2  1/7 wandelingen
  • Les 3      What makes today's homes so different so appealing?
  • Les 4      Foto’s voor foto’s
  • Les 5      Buitenaards licht
  • Les 6      Het collageportret
  • Les 7      Alternatieve presentatievormen

Renze Dijkema

Docent Fotografie

Lesgeven bij VRIJDAG

Ik vind het fijn mijn kennis, kunde en enthousiasme te delen, samen foto’s te bekijken en  van gedachten te wisselen over beeldende kunst in het algemeen en fotografie in het bijzonder.

Trots op!

Ik ben nu bezig met een boek met  panoramafoto’s in zwartwit van het Pieterpad en ben al heel trots op de foto’s die ik al heb gemaakt. 

Favorieten

Mijn grote voorbeelden zijn de geschilderde landschappen van Corot, de stillevens van Morandi en de foto’s van Josef Sudek.

Opleiding

ABK Minerva, Frank Mohr Instituut

Meer

Als beeldend kunstenaar maak ik foto’s van stillevens die eruit zien als lege, desolate landschappen. Verder geef ik les aan De Fotolocatie Groningen.

https://www.renzedijkema.nl/

Wil je graag kunst maken, maar vind je de cursus te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

Deel deze pagina

Blijf op de hoogte

Kies je nieuwsbrief
  • VRIJDAG: cursussen, workshops en activiteiten
  • KultuurLoket: nieuws voor en door het culturele veld van Groningen
  • VRIJDAG in de Buurt: cultureel nieuws uit de wijken van Groningen
Heb je een vraag?

Verplicht veld