Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

Songwriting

15-99 jaar Uitverkocht

Droom jij ervan om je eigen songs te schrijven, maar heb je nog niet zoveel ervaring? Of schrijf je al je eigen liedjes en wil je daarin doorgroeien? Volg dan Songwriting bij VRIJDAG!

Let op: Dit is een tweewekelijkse cursus, je hebt dus om de week les.

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
12 sep. 2023 19:00 - 21:30 Dinsdag Akkerstraat 99 Gegeven door: Harmen Ridderbos v.a. 125,- Uitverkocht

In deze cursus start je met het schrijven van jouw eerste eigen song óf maak je een verdiepingsslag om jouw songwriting-skills verder te ontwikkelen. Deze cursus is dus geschikt voor zowel beginnende als ervaren singer-songwriters!

Tijdens de sessies werk je onder leiding van een echte songwriter aan meerdere songs/ideeën en besteed je veel aandacht aan het ontwikkelen van je eigen repertoire en je persoonlijke stijl. Je wordt meegenomen in het gehele creatieve proces van songwriting en leert meer over melodie, tekst en structuur.

Tussendoor krijg je veel tips voor het schrijven en luisteren a.d.h.v. bestaande hits en eigen ervaring. Laat je ook inspireren door de andere songwriters in de groep door naar elkaars voortgang te luisteren. Op deze manier biedt de cursus een fijne afwisseling van het delen van kennis en ervaring en persoonlijke begeleiding.

Ook doe je studio-ervaring op door aan het eind van de cursus een demo op te nemen in STUDIO10. En als je dat wilt, mag je je song(s) live aan vrienden en familie laten horen op het podium bij VRIJDAG!

Het spelen van een begeleidingsinstrument is handig, maar niet noodzakelijk. Neem gerust je eigen gitaar mee. Werk je tijdens de sessies graag achter de piano? Laat en het ons weten, zodat we de juiste ruimte voor jou kunnen reserveren.

Docenten

Harmen Ridderbos

Harmen Ridderbos is docent Songwriting bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Harmen? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr
  • Nieuw!

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.

Fotografie: Jouw artistieke kijk

Fotografeer je graag en ben je op zoek naar meer verdieping? Of wil je andere onverwachte mogelijkheden onderzoeken met je camera? Meld je aan!