Navigatie overslaan

Wij maken gebruik van cookies om de website normaal te laten functioneren, de browse-ervaring te verbeteren, gepersonaliseerde advertenties of inhoud te tonen en gebruikersinteractie te meten. Door op 'Alle accepteren' te klikken, stem je in met ons gebruik van cookies.

Kies je cursus

STUDIO 10: Open werkplek

14-99 jaar

In STUDIO 10 kun je aan de slag met professionele apparatuur en software. En er is altijd een expert aanwezig die je vragen kan beantwoorden.

Voor kinderen en jongeren is er Beats Bouwen (7-12jr) of Beats Bouwen (12-16jr).

Startdatum Tijd Dag Locatie Lessen Prijs  
12 sep. 2023 19:00 - 21:00 Dinsdag Akkerstraat 99 Gegeven door: Troy Ionescu v.a. 125,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen
15 sep. 2023 19:00 - 22:00 Vrijdag Akkerstraat 99 Gegeven door: Troy Ionescu v.a. 125,- Dit is de totaalprijs. Stroom je later in? Dan betaal je alleen de resterende lessen. Instromen

Hey, jij daar beatbouwer! Zit jij urenlang op je kamer beats te bouwen en wil jij je producties naar een hoger niveau tillen? Of wil je juist leren hoe je beats maakt en een eigen track produceert? Plug dan in bij STUDIO 10 van VRIJDAG. Elke dinsdag- en vrijdagavond geopend!

Open werkplek

In STUDIO 10 werk je aan je skills en kom je in contact met muzikanten en vocalisten om samen muziek te maken. De studio is ingericht met professionele drumcomputers, synthesizers, grooveboxen, interfaces en DJ-controllersets. We werken met software als Ableton, Cubase en FL studio. Je kunt dus aan de slag met apparatuur en software van hoge kwaliteit!

Voor beginners en gevorderden

Ben je nieuw in de wereld van elektronische muziek en wil je leren hoe je software en apparatuur gebruikt? Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden, akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder! Er is altijd een expert aanwezig die jouw vragen kan beantwoorden en je coacht. Zo kun jij je skills verder ontwikkelen! Heb je al enige ervaring en maak je eigen tracks? Dan kun je ook verder aan de slag met je eigen songs en tracks.

Aanmelden

Benieuwd of STUDIO 10 iets voor je is? Schrijf je in en probeer het uit! Na je eerste les heb je 3 dagen de tijd om je inschrijving kosteloos te annuleren. Het is handig dat je je eigen laptop en koptelefoon meeneemt. Mocht je dit niet hebben, laat het ons weten bij de opmerkingen tijdens het inschrijven. Het maakt niet uit in welke muzieksoftware je werkt.

Workshops

Er worden binnen STUDIO 10 ook regelmatig extra activiteiten georganiseerd, zoals workshops, luister- en feedbacksessies en natuurlijk performances. Heb jij hiervoor specifieke wensen? Laat het ons zeker weten via cursus@bijvrijdag.nl!

Docenten

Troy Ionescu

Troy is docent Studiotechniek & Productie bij VRIJDAG. Wil jij ook een workshop of cursus volgen bij Troy? Bekijk het aanbod op deze pagina!

Wil je graag meedoen, maar is de cursus voor jou te duur? Je kunt mogelijk aanspraak maken op korting of subsidie. Klik hier voor de voorwaarden.

Ontdek nog meer

  • 10-15jr

Orkestweekend

Maak jij graag samen muziek met leeftijdgenoten en wil je dit ook eens in een groot orkest ervaren? Kom dan in het weekend van 4 en 5 november naar VRIJDAG aan de Akkerstraat 99.

  • 12-99jr

Landschap met je mobiel

Gewapend met jouw eigen mobiel en een lijst uitdagende opdrachten ga je op ontdekkingstocht in de Groningse wildernis!

  • 18-99jr

Creatieve ontsnappingstechnieken

Hoe vermijd je routine en kom je tot een nieuwe benadering in jouw creatieve proces? Dat leer je in deze workshop!

  • 12-99jr

Houtdrukken voor beginners

Ga aan de slag met hout, rollers, drukinkt en guts en maak spelenderwijs een eenvoudige kleurenprint!

  • 15-99jr

Honden boetseren

Wil je leren boetseren? Doe mee met deze workshop en boetseer in één middag het uniek beeld van een hond.

  • 18-99jr

Borduren: Glinsterende kevers en schitterende torren

Hou jij van details, kleur en glitters? En heel toevallig ook van werken op een vierkante centimeter? Dan is deze workshop voor jou!

  • 18-99jr

Emailleren

In deze workshop ga je in een kleine groep experimenteren en werken met verschillende technieken van het emailleren.

Elektronische muziek

Van sounddesign, beats maken, produceren, mixen, muziektheorie, akkoorden en akkoordprogressies tot studiotechniek: wij helpen je verder!

  • 14-21jr

Mixed Media

Maak je tekeningen, foto’s of schilderijen? Maar ben je ook geïnteresseerd in film en muziek? Dan is dit misschien wat voor jou!

Kun je fotograferen met een stoeptegel?

Tijdens deze cursus gaan we op zoek naar bijzondere manieren om te fotograferen, zowel analoog als digitaal.

E-textiles: De basis

Een zachte lamp ontwerpen, je kostuum verlichten of experimenteren met metaal? In deze cursus leer je werken met allerlei geleidende materialen en het toevoegen van ledverlichting.

Fotograferen met losse flitsers

Wil je leren fotograferen met losse flitsers? Dat kan bij VRIJDAG. Er is veel ruimte voor oefening en persoonlijke aandacht.